Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ομάδες του Ιονίου ζητούν χρήματα από την ΕΠΟ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο
07 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Πριν μερικές ημέρες η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση ύψους 170.000 ευρώ για τις νησιώτικες ομάδες

που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική. Μια σωστή απόφαση, αλλά «λειψή» αφού αφορά μόνο τις ομάδες από το Αιγαίο, ενώ για αυτές του Ιονίου ούτε λόγος.
Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει αίτημα προς την ΕΠΟ, από τις Ενώσεις της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου ώστε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και για τις ομάδες του Ιονίου. Δεν είναι γνωστό αν θα ανταποκριθεί η ΕΠΟ σε αυτό το αίτημα, αλλά θα είναι δίκαιο να πιεστεί η Ομοσπονδία, γιατί θα πρέπει να βοηθηθούν ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ. Ένα αίτημα που το είχε τονίσει και ο Θιναλιακός όμως δεν εισακούστηκε και έτσι αποφάσισε να παίξει στην Α1.

Αν μάλιστα θέλει η ΕΠΟ, μπορεί να κάνει δώρο τα χρήματα της διαιτησίας που απαιτούνται για τις κερκυραϊκές ομάδες στις εντός έδρας αναμετρήσεις, που αγγίζουν πολλές φορές τα 1.000€ ή και περισσότερο κάποιες φορές, ανά παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι για κάθε εκτός έδρας παιχνίδι οι ομάδες χρειάζονται να πληρώνουν 25 τουλάχιστον εισιτήρια στην αναχώρηση και άλλα τόσα στην επιστροφή, συν τα έξοδα  του πούλμαν, χωρίς να υπολογίζονται διανυκτερεύσεις, αν χρειαστούν.
Την Τρίτη έχει οριστεί να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, το οποίο με απόφαση της ΕΠΟ θα ξεκινήσει 27 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί και θα ξεκινήσει στις 10:00 αντί 12:00 όπως αρχικά είχε οριστεί, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestreaming.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια