Χτύπησε και το κρίκετ ο κορωνοϊός - Αναστολή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Indoor λόγω διπλού κρούσματος στο ΕΑΚΚ

Χτύπησε και το κρίκετ ο κορωνοϊός - Αναστολή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Indoor λόγω διπλού κρούσματος στο ΕΑΚΚ

Ανεστάλησαν οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Indoor Κρίκετ, στο ΕΑΚ Κέρκυρας, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid19 σε δύο αθλήτριες (φωτό αρχείου)

Διπλό κρούσμα σε αθλήτριες, αδελφές ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Κέρκυρα - Λουκέτο στο ΕΑΚΚ, την Τρίτη (4/8) η απολύμανση στις εγκαταστάσεις

03
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το ΕΑΚΚ, καθώς η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας προχώρησε στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων εξαιτίας δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid19.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στο enimerosi.com ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας, Σταμάτης Λυκούρης, το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου ήρθαν οι απαντήσεις από τα δείγματα που έδωσαν δύο αθλήτριες του κρίκετ, που συμμετείχαν σε πανελλήνια διοργάνωση και από τη στιγμή που ήταν θετικές, ήταν επιβεβλημένο να μπει λουκέτο στις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, στο κλειστό του ΕΑΚΚ διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού (Indoor) Κρίκετ, μετά την εξέλιξη αυτή ωστόσο, «παγώνει» κάθε αθλητική δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Οι δύο αθλήτριες, οι οποίες είναι αδελφές ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Κέρκυρα, έκαναν το rapid test σε ιδιωτική κλινική και μετά την θετική απάντηση σ' αυτό, η Ομοσπονδία Κρίκετ, όπως τόνισε στο enimerosi.com ο πρόεδρός της, Ιωσήφ Νικήτας, επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να λάβει οδηγίες.

Ως εκ τούτου, τα εν εξελίξει Πανελλήνια Πρωταθλήματα Indoor Κρίκετ ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας, ενώ οι δεκάδες συμμετέχοντες στους αγώνες (σ.σ. αθλητές, προπονητές, μέλη σωματείων κ.ο.κ.) θα τεθούν σε καραντίνα και θα χρειαστεί να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Το ΕΑΚΚ θα παραμείνει κλειστό τις προσεχείς μέρες, ενώ την Τρίτη 4 Αυγούστου θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ