Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά τον Θιναλιακό, ούτε η Ανατολή θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα

Γ΄ Εθνική
30 Ιουλίου 2020 / 17:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πανδημία έφερε πολλά οικονομικά προβλήματα στη χώρα και ο επηρεασμός και στον αθλητισμό είναι φανερός.

Πολλά Δ.Σ. ομάδων, που θα παίξουν σε Εθνικές κατηγορίες, σκέφτονται πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους τον χειμώνα, ένα χειμώνα που κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί, με τον περισσότερο κόσμο να περιμένει ακόμη πιο δύσκολη την οικονομική κατάσταση. Στην Κέρκυρα δε, που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, ο οποίος φέτος είναι ανύπαρκτος, τα πράγματα δείχνουν δραματικά.
Ήδη δυο ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική, ο Φαίακας στο μπάσκετ και ο Θιναλιακός στο ποδόσφαιρο, δε θα πάρουν μέρος. Οι άνθρωποι που κρατούν την τύχη των ομάδων στα χέρια τους, έκριναν ότι δε θα μπορέσουν τα σωματεία να αντέξουν οικονομικά και σωστά (κατά την άποψή μας) έπραξαν με τη μη συμμετοχή τους.
Κάποια πράγματα είναι πολύ απλά, καθώς όταν ένας οργανισμός δε «βγαίνει» οικονομικά, αφού έχει να πληρώσει προπονητές, γυμναστές, αρκετούς αθλητές, διαιτησίες και ταξίδια εκτός Κέρκυρας, με μεγάλο κόστος, η λύση του να παίξει η ομάδα μια κατηγορία παρακάτω είναι η καλύτερη και ταυτόχρονα κρατάει και την αξιοπρέπειά της.
Εκτιμούμε ότι τόσο ο Πρόεδρος του Θιναλιακού Χρ. Ανεμογιάννης, όσο και του Φαίακα Κ. Μακρίδης, έβαλαν τα πράγματα κάτω, έδωσαν μάχη για να εξασφαλίσουν κομμάτι του προϋπολογισμού, οι αριθμοί δεν έβγαιναν και πήραν την πρέπουσα απόφαση.
Βέβαια ακόμη και για την ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη Κέρκυρα, τα πράγματα δεν είναι καλά, αφού δε βρίσκεται άνθρωπος να πάρει δωρεάν το 78% των μετοχών και αν η ομάδα υποβιβαστεί, κάτι που θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες από τις αποφάσεις και της ΕΠΟ, δύσκολα θα συνεχίσει. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και η ΠΑΕ Ξάνθη με παρουσία πάνω από 30 χρόνια στη Super League, είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο, σύμφωνα με τον κ. Πανόπουλο ο οποίος κάνει κουμάντο όλα αυτά τα χρόνια.
Όμως θα σταθούμε σε ένα πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που διοργανώνει η ΕΠΟ και κατά την άποψή μας είναι απόλυτα αποτυχημένο, με 136 ομάδες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι την Παρασκευή 31/7. Αρκετές ομάδες, σίγουρα οι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, δε θα δηλώσουν συμμετοχή, γιατί δε θα αντέξουν οικονομικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ΑΟ Ανατολής Ιωαννίνων, που έδωσε μάχη για να μείνει στην κατηγορία, αποφάσισε να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα και μετά τον Θιναλιακό, είναι η δεύτερη ομάδα του ομίλου που δε θα πάρει μέρος.
Να σημειώσουμε ότι η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ θα παίξουν κανονικά  στη Γ΄ Εθνική, προχωράνε τον σχεδιασμό τους και έτσι η Κέρκυρα θα έχει τους δύο από τους τρεις εκπροσώπους της.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια