Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία προσευχή προς τη Σελήνη, στην Άνω Πλατεία

Μουσική βραδιά
29 Ιουλίου 2020 / 17:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμόμυλου, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων,

διοργανώνουν μουσική βραδιά, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο.
Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21:30, στην Άνω Πλατεία και θα είναι μία μουσική βραδιά εις μνήμην της υψίφωνου Βαρβάρας Γκαβάκου, η οποία απεβίωσε πριν από έναν χρόνο, στις 5 Αυγούστου 2019, αφήνοντας πίσω της μεγάλο μουσικό έργο.
Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Γάλλια και η μουσική διεύθυνση του Σπύρου Προσωπάρη, ενώ θα συμμετάσχουν οι Βασιλική Καραγιάννη, Πέτρος Καρύδης, Παντελής Κοντός, Παύλος Πανταζόπουλος, Σωτήρης Τριάντης, η Δημοτική Χορωδία "San Giacomo" και το Σύνολο Εγχόρδων. Να σημειωθεί ότι η Β. Καραγιάννη και ο Π. Κοντός ήταν μαθητές της Β. Γκαβάκου.
Η βραδιά παίρνει το όνομά της από την ομώνυμη άρια, Casta Diva, μία προσευχή προς τη σελήνη, η οποία παρουσιάζεται ως μία γλυκιά θεότητα. Η άρια αυτή αποτελεί μέρος του λυρικού έργου «Νόρμα» του V. Bellini. Μάλιστα, είχε ερμηνευθεί παλαιότερα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Βαρβάρα Γκαβάκου.
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19 καθώς και αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας, ενώ η προσέλευση για το κοινό θα είναι ελεύθερη.