Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άκαρπη η συγκέντρωση των ομάδων της Α1

ΕΠΣΚ
28 Ιουλίου 2020 / 18:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συγκέντρωση των ομάδων της Α1 της ΕΠΣΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, για να αποφασιστεί

αν το πρωτάθλημα θα γίνει σε έναν ή σε δύο ομίλους, ήταν ουσιαστικά άκαρπη, αφού δε βγήκε καμία απόφαση, έστω και αν ψήφισαν τα σωματεία, και όλα είναι ρευστά.
Έβγαλε όμως είδηση, που λέει ότι ο Θιναλιακός, που ήταν παρών, την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στην Α1, οπότε δε θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική.
Στη συγκέντρωση παρούσες ήταν όλες οι ομάδες πλην του Ατρομήτου Στρογγυλής και του Κάβου, ο οποίος έστειλε επιστολή και έγινε μια συζήτηση με «περιορισμούς».
Ο κ. Σφήκας, σωστά έθεσε θέμα, λέγοντας ότι «δεν μπορείτε να μας καλείτε να ψηφίσουμε χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός, χωρίς να ξέρουμε  γιατί να ψηφίσουμε τη μία ή την άλλη πρόταση, με ανύπαρκτο πλαίσιο». Μάλιστα έθεσε το θέμα που προέκυψε με την παραίτηση του Β΄Αντιπροέδρου, Ι. Μουζακίτη, λέγοντας ότι ο Όλυμπος δεν μπορεί να ψηφίσει τη μία ή την άλλη πρόταση αν δεν ξεκαθαρίσει και το θέμα αυτό, γιατί καταγγέλλει πολύ σοβαρά πράγματα και υπάρχουν πολλά ερωτήματα.
Ο κ. Ποζίδης του είπε ότι υπάρχει μόνο το θέμα της επιλογής ενός ή δυο ομίλων για την Α1 και κανένα άλλο, αφαιρώντας του τον λόγο, ενώ δεν τον άφησε να διατυπώσει τα ερωτήματα που είχε για την παραίτηση, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Ολύμπου να αποχωρίσει από τη συζήτηση και να μην ψηφίσει.
Μάλιστα σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε το μεσημέρι της Τρίτης 28/7, μας είπε ότι στην προηγούμενη συνάντηση με τις ομάδες του κέντρου, έκανε οχτώ ερωτήσεις - προτάσεις στην ΕΠΣΚ, για διαιτησία, παράβολα, παρατηρητές, οικονομικό και άλλα, αλλά δεν πήρε απάντηση σε καμία, παρά μόνο για τα παράβολα η Ένωση είπε ότι θα μειωθούν κατά 50%.
Τα σωματεία βρέθηκαν να πρέπει να επιλέξουν στα τυφλά, χωρίς να ξέρουν τον πώς επικράτησε το να γίνει η Α1 με δύο ομίλους (ψήφοι 8-6), αλλά θα ξαναγίνει συνάντηση, την ψηφοφορία δεν τη θεωρεί δεσμευτική η διοίκηση της ΕΠΣ και αυτή θα πάρει την τελική απόφαση.
Το ερώτημα είναι, γιατί τότε η συγκέντρωση αυτή; Γιατί κλήθηκαν τα σωματεία να ψηφίσουν; Γιατί θα ξανασυγκεντρωθούν; Μήπως για να καθίσει κάτω το Δ.Σ. να σχεδιάσει πρωτάθλημα Α1 με ένα ή δυο ομίλους και το πλαίσιο που θα γίνει για να κρίνουν οι ομάδες, αντιλαμβανόμενη ότι έκανε λάθος να πάει χωρίς σχεδιασμό; Όταν πάει στη συγκέντρωση, χωρίς πρόταση και απαιτεί να ψηφίσουν τα σωματεία, βλέπει τις αντιδράσεις τους και καταλαβαίνει ότι πήγες «γυμνός», λογικό είναι να γίνει νέα συγκέντρωση.

Κάποια από τα βασικά θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΕΠΣ είναι:
  1. Η μείωση των εξόδων σε όλους τους τομείς (παράβολα, διαιτησία, πρόστιμα, γιατρός αγώνα, παρατηρητής αγώνα) θα βοηθήσει.
  2. Ποιος θα είναι ο όμιλος που θα παίξουν οι Παξοί, αφού το καράβι έρχεται στην πόλη, οπότε είτε ενταχθούν σε Βορρά, είτε σε Νότο, ίδια έξοδα θα έχουν για μετακινήσεις, 30 και 40 χιλιομέτρων; Στην περίπτωση αυτή τα σωματεία π.χ. του Βορρά θα αντιδράσουν, γιατί θα θέλουν να αποφύγουν το ταξίδι στους Παξούς που κοστίζει π[άνω από 1.000€.
  3. Με δυο ομίλους και οι 4 πρώτες ομάδες στο τέλος του πρωταθλήματος να κάνουν έναν όμιλο να παίζουν μπαράζ για να βγει πρωταθλητής, πως λες ότι θα γίνουν επιπλέον 7 αγώνες; Με ποια κριτήρια;; Θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα της 1ης φάσης; Και με 7 αγώνες σημαίνει ότι τα ματς θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο ή διαφορετικά; Αυτό το 7 από πού προέκυψε; Μήπως να το ξανασκεφτείτε; Γιατί αν μεταφερθούν τα αποτελέσματα (το δικαιότερο) και μετά παίξουν διπλούς αγώνες οι ομάδες του ενός ομίλου με τον άλλο, θα έχουμε 8 αγώνες.    Πρωτάθλημα Α1 με 22 αγωνιστικές τελικά; Πουθενά δεν γίνεται αυτό, να έχουμε πρωτάθλημα 5,5 μηνών. ΔΕΝ βοηθάς έτσι το ποδόσφαιρο. Να τελειώνει Μάρτη το πρωτάθλημα και μετά έξι μήνες να έχουν ξανά επίσημο ματς οι ομάδες.
  4. Με ποια κριτήρια κάποια από τις ομάδες του κέντρου θα πάει Βόρειο ή Νότιο Όμιλο; Με κλήρωση;
  5. Τέλος το αποτέλεσμα μιας νέας ψηφοφορίας αν δεν είναι δεσμευτικό για τη διοίκηση, αλλά αυτή θα πάρει την τελική απόφαση, για ποιο λόγο να γίνει; Γιατί να πάνε τα σωματεία να επιλέξουν όταν η ψήφος τους δεν θα έχει νόημα, δεν θα μετρήσει;
Αυτά και άλλα πολλά, πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρα, να δοθούν εγγράφως στα σωματεία πριν την επόμενη συγκέντρωση έτσι ώστε να ξέρουν τι θα επιλέξουν στην επόμενη ψηφοφορία, εφόσον υπάρξει.
Εκτίμησή μας είναι πως το όφελος για τις ομάδες από τις μετακινήσεις θα είναι μικρό, λίγες (4-5) εκατοντάδες ευρώ, για κάποιες του κέντρου μηδέν και γίνεται μια προσπάθεια εδώ και καιρό για κάτι που δεν έχει κοστολογήσει η Ένωση, η οποία μετά την παραίτηση και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Μουζακίτης φαίνεται ότι «τελεί υπό τρικυμία».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια