Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις Αυλωνίτη με το νέο Πρύτανη & τον Δ/ντη του ΟΑΕΔ

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
28 Ιουλίου 2020 / 16:37

Με τον Ανδρέα Φλώρο, τον οποίο συνεχάρη για την ανάδειξή του ως νέος Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και τον Κώστα Αλεξάκη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της ανεργίας και αυτό των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη, είχε συναντήσεις ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το νέο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος επανέλαβε τις ευχές, που του είχε διατυπώσει μέσω προσωπικής επιστολής αμέσως μετά την εκλογή του.

Ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση για τα θέματα που σχετίζονται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον κ. Φλώρο, ο οποίος θα αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτέμβρη, καθώς και τη διάθεσή του συνεργαζόμενος με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου να συνεισφέρει υπό τη θεσμική του ιδιότητα στην προσπάθεια προώθησης και επίλυσης ζητημάτων που εμποδίζουν και δυσχεραίνουν το έργο των καθηγητών, των εργαζομένων και των φοιτητών στην απλή καθημερινότητα.

Ανανέωσαν τη συνάντηση τους αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Συνάντηση εργασίας σε ΟΑΕΔ

Έπειτα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Διευθυντή του ΟΑΕΔ, Κώστα Αλεξάκη, με στόχο την πληροφόρησή του για τα επίπεδα της ανεργίας στην Κέρκυρα.

Από τη συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση με αφορμή την πτωτική πορεία του Τουρισμού και Επισιτισμού στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής πανδημίας προέκυψαν χρήσιμα ποιοτικά και ποσοτικά συμπεράσματα για το υψηλό ποσοστό ανεργίας, όπως αυτό καταγράφεται.

Ο κ. Αυλωνίτης έκανε γνωστό στον κ. Αλεξάκη το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω παρακολούθηση των στατιστικών στοιχείων που αφορούν στο θέμα, ενώ εξηγώντας τη βαθειά ανησυχία του για τον κόσμο της εργασίας σχολίασε την κρισιμότητα της επικαιροποίησης των σημερινών δεδομένων, τα οποία θα προκύψουν με το πέρας των θερινών μηνών στον όλο σχεδιασμό αντιμετώπισης της δυσχερούς κατάστασης.

Συζήτησαν επίσης το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών στις Εργατικές Κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη και ο Βουλευτής του εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ολοκλήρωση του όλου έργου και ειδικά της σύνδεσης του οικισμού με το βιολογικό του Σκάφωνα.

Επανέλαβε και σε αυτόν τη δυσαρέσκεια του για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό των δικαιούχων επί μία δεκαετία και πλέον και την ακατάσχετη ακόμη και σήμερα υποσχεσιολογία.

Ζήτησε, τέλος, από τον κ. Διευθυντή τη συνεχή επαφή και συνεργασία.