Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H μεταφορά των κερκυραϊκών σκουπιδιών κυριάρχησε στα Γιάννενα

Γιάννενα
25 Ιουλίου 2020 / 21:33

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Η ενδεχόμενη μεταφορά των κερκυραϊκών σκουπιδιών στα Γιάννενα, αντί της Κοζάνης, κυριάρχησε στην σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελέχών που έγινε στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο γ.γ. διαχείρισης στερεών αποβλήτων, Μ. Γραφάκος και είχε ως κύριο και βασικό αντικείμενο την παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης (ΕΣΔΑ). Μάλιστα στο νέο εθνικό διαχειριστικό πλαίσιο και όσον αφορά στη μεταφορά σκουπιδιών, στις περιπτώσεις της τεκμηριωμένης έκτακτης και αδήριτης ανάγκης, το δικαίωμα της απόφασης μεταφέρεται στον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος. Η αναφορά αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Ηπείρου. Όμως οι αντιδράσεις δεν είχαν τη σφοδρότητα και την κατηγορηματικότητα του πρόσφατου παρελθόντος.

Από την ΠΙΝ μετείχαν στην σύσκεψη οι αντιπεριφερειάρχες, Ιωάννου και Μοθωναίου και από τον ΦΟΔΣΑ η δήμαρχος Μ. Υδραίου και ο τεχνικός διευθυντής Σπ. Κορωνάκης.
Όπως ανέφερε στο enimerosi.com, η περιφερειάρχης, Ρ. Κράτσα, την επόμενη εβδομάδα θα συνέλθει στην Αθήνα σύσκεψη αποκλειστικά αφιερωμένη στη διαχείριση του επτανησιακού θέματος με τα σκουπίδια, με κύριες αιχμές την κατάσταση στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο και την συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων στο υψηλότερο επίπεδο.

Η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο την εξασφάλιση της συμβατότητας όλων των εν εξελίξει διαδικασιών με τις πρόνοιες του νέου ΕΣΔΑ.