Τετάρτη 28.02.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κικίλιας: «Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Κικίλιας Βασίλης
25 Ιουλίου 2020 / 12:47

«Δεν τίθεται θέμα επάρκειας των εμβολίων, ούτε υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά ισχυρή σύσταση εμβολιασμού», τόνισε ο Υπουργός Υγείας για το τι θα ισχύει στην Ελλάδα όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

ΑΘΗΝΑ.  Mήνυμα πως οι εμβολιασμοί για τον νέο κορωνοϊό θα γίνονται με ιεράρχηση -όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο- έστειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που πρέπει να προστατευτούν.

«Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούνε», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος «εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας των εμβολίων, ούτε υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά ισχυρή σύσταση εμβολιασμού».

Επιπλέον, τόνισε ότι εκτός από το εμβόλιο η πολιτεία θα λάβει και άλλα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στα ερωτήματα αν υπάρχει πιθανότητα περιορισμού της κυκλοφορίας για άτομα άνω των 65 ή να γίνει υποχρεωτική μάσκα σε εργασιακούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, είπε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να προστατευτούν αυτοί που κινδυνεύουν.

«Εμείς θα μελετήσουμε πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς, να στέλνουν sms όπως στέλναμε πέρσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι θα το κάνουμε. Αν θα πρέπει να δώσουμε άδεια γι αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι θα το κάνουμε. Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.


πηγή:  Kathimerini.gr