Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

375.000 ευρώ σε κάθε ομάδα της Β΄ Εθνικής από την ΕΡΤ

Β΄ Εθνική
24 Ιουλίου 2020 / 16:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα νοσεί, ιδιαίτερα η Β΄ Εθνική και η «φαρμακευτική αγωγή» που του δίνεται για παράταση ζωής,

με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, βοηθάει στην επιβίωση του, αλλά δεν το γιατρεύει. Δυστυχώς ακόμη και οι κυβερνήσεις, υποκύπτουν στα «θέλω» των παραγόντων και του κόσμου για το ποδόσφαιρο και χρηματοδοτούν ένα προϊόν που δεν προσφέρει, αντί να κοιτάξουν να το εξυγιάνουν. Οικονομικές «ενέσεις» μέσω ΕΡΤ δίνονται για να μπορέσει να σταθεί, χωρίς βέβαια αυτό να επιτυγχάνεται, ενώ η λύση της μείωσης των επαγγελματικών ομάδων θα ήταν μία λύση.
Αυτό είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει και την Κέρκυρα, αφού ο ΑΟΚ Κέρκυρα θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική, σύμφωνα με την αναδιάρθρωση που θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.
Η παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο γήπεδο της Νεάπολης το απόγευμα της Πέμπτης έβγαλε είδηση, αφού εκεί τόνισε πως «η ΕΡΤ είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου».
Αν υπολογίσουμε ότι θα γίνει μια Β΄ Εθνική δύο ομίλων με συνολικά 32 ομάδες και ο ΑΟΚΚ δηλώσει συμμετοχή, τότε όπως κάθε σωματείο θα έχει μερίδιο από τα 375.000€ των τηλεοπτικών, ένα ποσό ικανοποιητικό που θα βοηθήσει κάποιες ομάδες να σταθούν με αξιοπρέπεια.
Ουσιαστικά, με το ποσό αυτό θα στηριχθούν από το κράτος ομάδες, καθώς η ΕΡΤ γνωρίζει ότι η προσφορά αυτή δεν είναι ανταποδοτική, αφού η Β΄ Εθνική «δεν πουλάει», αλλά η ανάληψη του πρωταθλήματος από την κρατική τηλεόραση βοηθάει οικονομικά τις ΠΑΕ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια