375.000 ευρώ σε κάθε ομάδα της Β΄ Εθνικής από την ΕΡΤ

375.000 ευρώ σε κάθε ομάδα της Β΄ Εθνικής από την ΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα νοσεί, ιδιαίτερα η Β΄ Εθνική και η «φαρμακευτική αγωγή» που του δίνεται για παράταση ζωής,

24
Ιουλίου / 2020

με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, βοηθάει στην επιβίωση του, αλλά δεν το γιατρεύει. Δυστυχώς ακόμη και οι κυβερνήσεις, υποκύπτουν στα «θέλω» των παραγόντων και του κόσμου για το ποδόσφαιρο και χρηματοδοτούν ένα προϊόν που δεν προσφέρει, αντί να κοιτάξουν να το εξυγιάνουν. Οικονομικές «ενέσεις» μέσω ΕΡΤ δίνονται για να μπορέσει να σταθεί, χωρίς βέβαια αυτό να επιτυγχάνεται, ενώ η λύση της μείωσης των επαγγελματικών ομάδων θα ήταν μία λύση.
Αυτό είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει και την Κέρκυρα, αφού ο ΑΟΚ Κέρκυρα θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική, σύμφωνα με την αναδιάρθρωση που θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.
Η παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο γήπεδο της Νεάπολης το απόγευμα της Πέμπτης έβγαλε είδηση, αφού εκεί τόνισε πως «η ΕΡΤ είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου».
Αν υπολογίσουμε ότι θα γίνει μια Β΄ Εθνική δύο ομίλων με συνολικά 32 ομάδες και ο ΑΟΚΚ δηλώσει συμμετοχή, τότε όπως κάθε σωματείο θα έχει μερίδιο από τα 375.000€ των τηλεοπτικών, ένα ποσό ικανοποιητικό που θα βοηθήσει κάποιες ομάδες να σταθούν με αξιοπρέπεια.
Ουσιαστικά, με το ποσό αυτό θα στηριχθούν από το κράτος ομάδες, καθώς η ΕΡΤ γνωρίζει ότι η προσφορά αυτή δεν είναι ανταποδοτική, αφού η Β΄ Εθνική «δεν πουλάει», αλλά η ανάληψη του πρωταθλήματος από την κρατική τηλεόραση βοηθάει οικονομικά τις ΠΑΕ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ