Η πανδημία ακύρωσε και τον Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας - Corfu Half Marathon

Η πανδημία ακύρωσε και τον Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας - Corfu Half Marathon

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έδωσε ραντεβού -με την ελπίδα αυτός να διεξαχθεί σε καλύτερες συνθήκες- για τον Σεπτέμβριο του 2021

23
Ιουλίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ακύρωση του 3ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας - Corfu Half Marathon ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης.

Ο φετινός αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Σεπτεμβρίου, η πανδημία του κορωνοϊού ωστόσο, ανάγκασε τους διοργανωτές ν' ακυρώσουν τη διεξαγωγή του.

Στην σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής γίνεται λόγος και για καθυστερήσεις από τη δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων αναφορικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, που θα διασφάλιζε την άρτια διοργάνωση και επιτυχία του αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας - Half Marathon αναφέρει τα εξής:

«Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η Διοργάνωση του 3ουΗμιμαραθωνίου Κέρκυρας – CorfuHalfMarathon που ήταν προγραμματισμένη για τις 27/09/20.

Ζητάμε την κατανόηση σας και σας ευχαριστούμε για τη διάθεσή σας να συμμετέχετε στον αγώνα μας, όμως αρκετά προβλήματα λογω της πανδημίας του Covid-19 και η επιφερόμενη καθυστέρηση όλων των ενεργειών από την Δημοτική Αρχή Κεντρικής Κέρκυρας, δεν μπορούν να διασφαλίσουν την άρτια διοργάνωση με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και την επιτυχία των αγώνων.

Συναρτήσει ότι πρόκειται για αγώνες που διεξάγονται επί δημοσίας οδού, η επιτυχία εξαρτάται από πλήθος παραγόντων και ως εκ τούτου ο Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας προέβη στη δύσκολη απόφαση της ακύρωσης της Διοργάνωσης του 2020 καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υποβαθμίσει την εμπειρία των δρομέων και των Δημοτών, όταν μάλιστα ο πήχης της Διοργάνωσης τέθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά την διεξαγωγή της τα προηγούμενα χρόνια- κάτι που θα ήταν άδικο τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ίδια την Κέρκυρα η οποία αξίζει μια μεγάλη αθλητική συμμετοχική Διοργάνωση. 

Είμαστε επίσης αναγκασμένοι να ακυρώσουμε και τις συμμετοχές από το εξωτερικό για τον CorfuHalfMarathon, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα από την διεθνή πλατφόρμα εγγραφών WordsMarathon.

Ευελπιστούμε στην διοργάνωση του CorfuHalfMarathonτο 2021 κάτω από διαφορετικές – καλύτερες συνθήκες, στις 26/09/21».