Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο μηχάνημα για 400 τεστ / μέρα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

6η Υ.ΠΕ.
10 Ιουλίου 2020 / 17:59

Σύμφωνα με όσα είπε ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου - Εγκρίθηκε η πρόσληψη 32 εργαζόμενων στο Γ.Ν.Κ. για 2 χρόνια - Επισκευάζεται σε συνεργασία με την Π.Ι.Ν. το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, προκείμενου να συζητήσουν για τις Δομές Υγείας και για σειρά αιτημάτων του Δήμου. Επίσης να αποτιμήσουν την εικόνα των πρώτων ημερών μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας και την ελεύθερη πλέον είσοδο επισκεπτών από διάφορες πόλεις του εξωτερικού στο νησί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ο κ. Καρβέλης ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα της Δημάρχου.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπως ανέφερε, θα εφοδιαστεί άμεσα  με μηχάνημα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μέχρι και 400 τεστ την ήμερα και   θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Υγείας 

Το Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου, εξάλλου, θα επισκευασθεί και θα αποκατασταθεί  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ έχει ήδη εγκριθεί η πρόληψη για μια θέση Διοικητικού Υπαλλήλου για 2 χρόνια.

Για το Νοσοκομείο έχει εγκριθεί η πρόσληψη 32 εργαζομένων (επικουρικό προσωπικό – νοσηλευτές) για 2 χρόνια, με προοπτική να γίνουν αορίστου χρόνου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου, ο κ. Καρβέλης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Δημάρχου για αξιοποίηση των ακινήτων του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο.

Η Δήμαρχος παρέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου, το οποίο το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένο να το επισκεφθούν από κοινού.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρης Καλουδης.