Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάθος ο σχεδιασμός του Κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς προοπτική

ΕΠΟ
08 Ιουλίου 2020 / 18:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Από πέρυσι η ΕΠΟ δημιούργησε μια νέα κατάσταση στο κύπελλο Ελλάδος, αφού εκτός από τις επαγγελματικές ομάδες, βάζει στην κληρωτίδα

και τους κυπελλούχους των ΕΠΣ της χώρας, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι άδικο, άκομψο και άβολο, αφού καμιά ερασιτεχνική ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει πέραν των δύο πρώτων γύρων.
Όπως έχει διαμορφωθεί ο θεσμός, οι ομάδες των τοπικών ΕΠΣ παίζουν μεταξύ τους δυο γύρους και στον τρίτο μπαίνουν και οι επαγγελματικές ομάδες, της σημερινής Football League και αυτόματα τα πράγματα δυσκολεύουν για τις ερασιτεχνικές, ενώ στη συνέχεια μπαίνουν ομάδες της  Super League 2 και της Super League και καθαρίζει πολύ γρήγορα το τοπίο. Με αυτά τα δεδομένα, καταλαβαίνει κανείς ότι ο κυπελλούχος π.χ. της Κέρκυρας, να περάσει το πολύ δυο γύρους, όπως πέρυσι ο Θιναλιακός, αφού στη συνέχεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει επαγγελματική ομάδα.
Η ΕΠΟ με αυτές τις αλλαγές, δεν άφησε το κύπελλο Ελλάδος να έχει τη μορφή που όλοι γνωρίζαμε, με τις επαγγελματικές ομάδες να είναι αυτές που θα το διεκδικήσουν και τις ερασιτεχνικές να αγωνιστούν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Η εκτίμησή μας είναι ότι η ΕΠΟ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις Ενώσεις, τους διαιτητές, τους παρατηρητές και όλους όσους έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και γίνεται παιχνίδι, με τα ερασιτεχνικά σωματεία να πληρώνουν ένα μεγάλο κόστος. Δίνεται η αίσθηση από την ΕΠΟ ότι ο κυπελλούχος της κάθε Ένωσης, συμμετέχει σε έναν θεσμό με τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, αφού σε κάποια στιγμή, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ μπαίνουν στο παιχνίδι, ομάδες με τις οποίες δύσκολα θα έρθουν αντιμέτωποι.
Αχρείαστη προσθήκη, κατά την άποψή μας, δεν προσθέτει τίποτα αξιόλογο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα φανεί και με τη συμμετοχή φέτος του ΑΟ Παξών, που θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία το αργότερο στα μέσα Ιουλίου για να μπορεί να αγωνιστεί στο κύπελλο κατά το τέλος Αυγούστου και πιθανόν χωρίς μερικά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Αν μάλιστα κληρωθεί και εκτός έδρας, αντιλαμβάνεται κανείς την ταλαιπωρία. Θα παίξει απλά για τη συμμετοχή και την καταγραφή στην ιστορία ότι εκπροσώπησε την ΕΠΣΚ στον θεσμό.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια