Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Oλοκληρώθηκε η β’ φάση διανομής επισιτιστικής βοήθειας στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος
08 Ιουλίου 2020 / 13:56

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διεξήχθη η δεύτερη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του προγράμματος

“Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)” που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 
Η διανομή που ξεπέρασε σε συμμετοχή ωφελουμένων το 80% πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 06 Ιουλίου 2020, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της αναδόχου εταιρείας που υλοποιεί το πρόγραμμα και η συνεργασία από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ήταν υποδειγματική.
 
Ειδικότερα διανεμήθηκαν: γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας, φακές φασόλια, κρέμα δημητριακών για βρέφη, κρέμα ρυζάλευρο για βρέφη, ρόφημα γάλακτος παιδικό, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων, μωρομάντηλα. Επίσης, διανεμήθηκαν νωπά προϊόντα (τυρί, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας), είδη οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής. Τα νωπά τρόφιμα που απέμειναν παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζακύνθου.
 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονωϊο, είχε δώσει οδηγίες προκειμένου να τηρηθούν τα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να διαφυλαχθεί κατ΄ απόλυτο τρόπο η υγεία των πολιτών. Για αυτό η διανομή στους δικαιούχους έγινε τμηματικά, αφού προηγουμένως είχαν ομαδοποιηθεί σε ολιγομελή  γκρουπ, και ο ένας προσερχόταν με διαφορά ώρας από τον προηγούμενο. Επίσης τα κλιμάκια διανομής είχα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.



Την πλήρη επίβλεψη της διαδικασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, ενώ το συντονισμό στο χώρο διανομής και την οργάνωση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος δήλωσε “Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε μια ακόμη δράση κοινωνικής προσφοράς και ενίσχυσης συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ειδικά κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία του covid-19. Μέσα από τον δεύτερο κύκλο διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας να καλύψουν μέρος των αναγκών τους. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλοντας να καλύψει το κενό που δημιούργησε στον ευαίσθητο αυτό τομέα, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, δεδομένου ότι το πρόγραμμα παρέμενε ανενεργό από το 2015, ξεπέρασε τις δυσκολίες και συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες υλοποιεί μια δράση υψηλής κοινωνικής προσφοράς και ενίσχυσης των αναγκών τους”.