Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Handball: Τρεις μεταγραφές & μια αποχώρηση στον Φαίακα

Handball
29 Ιουνίου 2020 / 16:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ενίσχυση για την ομάδα χάντμπολ του Φαίακα με τους Ελευθεριάδη, Dosen και Le Peillet - Δεν θα συνεχίσει στην κερκυραϊκή ομάδα ο Γιαβασίδης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ένα Σαββατοκύριακο με ανακοινώσεις από πλευράς της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Φαίακα, αφού  η ομάδα προχώρησε σε τρεις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις, του Ελευθεριάδη από τον ΠΑΟΚ, του Σέρβου Dosen και του Γάλλου Le Peillet.

Τρεις αθλητές που ο Φαίακας επενδύει για τη σεζόν που έρχεται. Όμως υπάρχει και μια λύση συνεργασίας  με τον πίβοτ Γιαβασίδη, που ήλθε το Γενάρη στην ομάδα, αλλά δεν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν.

Τα δελτία Τύπου του Φαίακα και δηλώσεις των παικτών:   

«Καλώς ήρθες στο νησί Γιώργο!!!

Ο Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας ανακοινώνει την ένταξη του Γιώργου Ελευθεριάδη στο δυναμικό της αντρικής του ομάδας. Γεννημένος στις 22/08/2001 στην Κατερίνη, ο ύψους 1,89m Γιώργος αγωνίζεται στις θέσεις του playmaker και αριστερού ίντερ.

Ξεκίνησε το Handball σε μικρή ηλικία στον Αμύντα Αμυνταίου και συνέχισε σε Ζαφειράκη Νάουσας, Φίλιππο Βέροιας, Αρίωνα Πτολεμαΐδας και Π.Α.Ο.Κ. όπου αγωνιζόταν τη σαιζόν 2019/2020.

Έχει κατακτήσει και 2η θέση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων με το Ζαφειράκη Νάουσας και 1η θέση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων με το Φίλιππο Βέροιας.

Ήταν διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων , Εφήβων, και Νέων μέχρι σήμερα. Τη σαιζόν 2018/2019 αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του Βορείου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αγωνιζόμενος στον Αρίωνα Πτολεμαΐδας».

Γιώργος Ελευθεριάδης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τη νέα σεζόν θα βρίσκομαι στην οικογένεια του Φαίακα Κέρκυρας. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα!!! Εύχομαι να έχουμε μια σεζόν με υγεία και πολύ δουλειά για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει!»

«Καλώς ήρθες στο νησί Ronan!!!

Ο Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας ανακοινώνει την ένταξη του Ronan Le Peillet στο δυναμικό της αντρικής του ομάδας. Γεννημένος στις 12/08/1996 στη Βρέστη της Γαλλίας, ο ύψους 1,84m Ronan αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Ξεκίνησε το Handball σε νεαρή ηλικία στην Douarnenez της Βρετάνης , και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην PAUC.Τη σαιζόν 2016/2017 αγωνίστηκε στην HSG Nord HU (3η κατηγορία Γερμανίας)και στη συνέχεια με τη σειρά στην Geneva και μετά στην TSV Fortituto Gossau (1η κατηγορία Ελβετίας) όπου αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα».

Ronan Le Peillet: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ένταξή μου στον Φαίακα Κέρκυρας, γεμάτος κίνητρο για να συμμετάσχω και εγώ στο φετινό εγχείρημα της ομάδας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του συλλόγου και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι ένας νεαρός τερματοφύλακας με εμπειρία σε πρωταθλήματα διάφορων χωρών, και σκοπεύω να βοηθήσω την ομάδα μου με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της. Έχω ήδη μάθει για τους εκπληκτικούς φιλάθλους μας και την ατμόσφαιρα στην έδρα μας στην Κέρκυρα , πραγματικά περιμένω να τους γνωρίσω και να ζήσουμε όλοι μαζί εκπληκτικές στιγμές αθλητισμού και συναισθήματα. Το να ζω σε ένα νησί θα είναι μια καινούρια εμπειρία για εμένα, αλλά βλέποντας και μόνο από φωτογραφίες τις ομορφιές της Κέρκυρας, ανυπομονώ να έρθει η έναρξη της σαιζόν!»

«Καλώς ήρθες στο νησί Marko!!!

Ο Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας ανακοινώνει την ένταξη του Marko Dosen στο δυναμικό της αντρικής του ομάδας. Γεννημένος στις 05/08/1998 στη Ρούμα της Σερβίας, ο ύψους 1,87m Marko αγωνίζεται στη θέση του πίβοτ.

Ξεκίνησε το Handball σε ηλικία 9 ετών και μεταγράφηκε το 2015 στη Metaloplastica Sabac, με την οποία έχει κατακτήσει 1 Κύπελλο Σερβίας και έχει αγωνιστεί σε SEHA League, EHF Cup και Challenge Cup. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στην Ανόρθωση Αμμοχώστου. Ήταν μέλος σε όλες τις ηλικιακές Εθνικές ομάδες της Σερβίας».

Marko Dosen: «Δεν αισθάνομαι πολύ άνετα να μιλάω για τον εαυτό μου, θεωρώ ότι η απόδοσή μου στα παιχνίδια και η εν γένει συμπεριφορά μου θα μιλήσουν καλύτερα για εμένα, ούτε θα ήθελα να μιλήσω για μεγάλους στόχους, καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει κάνει ακόμη πιο επίκαιρη και σημαντική την ευχή για υγεία σε όλους μας. Έρχομαι σε ένα Σύλλογο για τον οποίο έχω ακούσει μόνο πολύ επαινετικά λόγια, με σκοπό να βοηθήσω να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, και απ 'ότι μπορώ έως τώρα να καταλάβω μάλλον κάτι πολύ όμορφο και δυνατό χτίζεται που θα διαρκέσει... Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του συλλόγου και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη μου έδειξαν σε εμένα, ανυπομονώ να γιορτάσουμε νέες νίκες και επιτυχίες μαζί με τους πολλούς φιλάθλους μας!».

Ολοκλήρωση συνεργασίας με Γιαβασίδη

«Ο Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας ανακοινώνει την ολοκλήρωση συνεργασίας με τον αθλητή Αλέξανδρο Γιαβασίδη, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην αντρική ομάδα και εύχεται καλή συνέχεια στην αθλητική του πορεία».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια