Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τις ευθύνες του να αναλάβει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, μετά το «χαστούκι» του ΑΣΕΠ

Καθαρίστριες
29 Ιουνίου 2020 / 14:04

Παραίτηση του Διοικητή και του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δικαίωση των εργαζομένων από τον ΑΣΕΠ:

«Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου μας, την 1 Ιουνίου, ουσιαστικά οδήγησε 37 οικογένειες στο δρόμο, με την απόφαση του, περί απόρριψης της συμμετοχής των νυν εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου, στους πίνακες μοριοδότησης, για το νέο διαγωνισμό. Οδήγησε στην ανεργία δηλαδή, αυτούς που η κυβέρνηση πριν από 2 μήνες στα λόγια, έδινε συγχαρητήρια για το ρόλο τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου σε δηλώσεις του, σε πλήρη ταύτιση με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ τις επόμενες μέρες, αναφερόμενος στο θέμα που αναδείξαμε, αναφέρθηκε σε άφθονη παραπληροφόρηση από την "ανώνυμη" ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και για απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που «ξενίζει κάποιους που είχαν συνηθίσει αλλιώς, ή έτρεφαν άλλες προσδοκίες,» τονίζοντας ότι η διοίκηση του νοσοκομείου τήρησε τους κανόνες του ΑΣΕΠ.
Με ένα ηχηρό χαστούκι, ο ΑΣΕΠ την προηγούμενη Παρασκευή, έκανε δεκτές τις ενστάσεις των εργαζομένων, δικαιώνοντας τους. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως αποδείχτηκε λοιπόν στην πράξη, ήταν ΕΝΑΝΤΙΑ στους κανόνες του ΑΣΕΠ.
Το ποιος τελικά «παραπληροφορεί» κύριε διοικητά και κύριοι της ΝΟΔΕ και το ποιοι «ίσως είχαν μάθει αλλιώς», μας το έδειξε η απόφαση της ανεξάρτητης ανώτατης αρχής επιλογής προσωπικού.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την απόφαση που δεν επέτρεπε τη συμμετοχή των νυν εργαζομένων στην καθαριότητα, για ασήμαντο λόγο. Οι ευθύνες αυτή βαραίνουν ακέραια είτε το διοικητή, είτε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πήραν αυτή την απόφαση, είτε τη ΝΟΔΕ που τη στήριξε.
Ας τις αναλάβουν.

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                                    Κέρκυρα 29/6/2020»