Αρνητικά όλα τα δείγματα του Σαββάτου από την Ήπειρο

Αρνητικά όλα τα δείγματα του Σαββάτου από την Ήπειρο

Για πρώτη φορά -μια εβδομάδα μετά το πρώτο κρούσμα στην Παραμυθιά- επέστρεψαν αρνητικά όλα τα δείγματα από τα νοσοκομεία της Ηπείρου και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που εστάλησαν προς εξέταση

28
Ιουνίου / 2020

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Αρνητικά είναι όλα τα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα νοσοκομεία της Ηπείρου και από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Τα περισσότερα προερχόταν από την Παραμυθιά και αναλύθηκαν το Σάββατο τόσο στην Πάτρα όσο και στο Εργαστήρι Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη μέρα όπου όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν από την περιοχή της Παραμυθιάς είναι στο σύνολό τους αρνητικά, μία ακριβώς βδομάδα μετά το πρώτο θετικό που είχε επιβεβαιωθεί στην περιοχή.

Επίσης, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχουν διάφορες φημολογίες, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα από το σύνολο που εξετάστηκαν και στα δύο εργαστήρια που να αφορά σε άλλη περιοχή της Ηπείρου.

Από τους 15 θετικούς στην Παραμυθιά οι δώδεκα βρίσκονται κατ’ οίκον με ήπια συμπτώματα και τρεις βρίσκονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων μία 52χρονη στη ΜΕΘ.


πηγή:  Epiruspost.gr