Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής της Αλέκας Λαμπίρη (photos)

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
27 Ιουνίου 2020 / 09:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη του Δήμου, άνοιξε τον κύκλο των περιοδικών της εκθέσεων για το 2020, μετά την τρίμηνη παύση λειτουργίας της.

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 26 Ιουνίου, με την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Αλέκας Λαμπίρη, που παρουσιάστηκε στο Τμήμα Περιστυλίου.

Την έκθεση επισκέφθηκαν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Σπύρος Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Μαρία Ζερβού, μέλη του Δ/Σ της Πινακοθήκης και πολλοί φίλοι των εικαστικών τεχνών.

Η Αλέκα Λαμπίρη, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπάρι, έχει συμμετάσχει σε 11 ομαδικές εκθέσεις, ενώ στην Πινακοθήκη του Δήμου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ατομική έκθεση. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο, διατηρεί τον προσωπικό της δημιουργικό και εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της παλιάς πόλης.



Για την ίδια την εικαστικό, η “Τέχνη είναι οτιδήποτε σε απελευθερώνει”, ενώ για την  έκθεση στην Πινακοθήκη αναφέρει “αυτή την έκθεση τη νιώθω σαν μια μετάβαση. Μέχρι τώρα, η κύρια κινητήριος δύναμη ήταν η προσπάθεια να απεικονίσω εκφράσεις σε ανθρώπινα πρόσωπα. Τον τελευταίο καιρό όμως, αναζητώ την ισορροπία στα χρώματα. Η πρόκληση βρίσκεται στο πώς μπορώ να συνδυάσω χρώματα, που δοσμένα σε μεγάλες φόρμες αποδίδουν ένα πρόσωπο, χωρίς να μειώνεται η ένταση του συναισθήματος.”

Δείτε επίσης: Η ιστορικός Τέχνης Μαρία Μελέντη για τα έργα της Αλέκας Λαμπίρη

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ οι ημέρες και ώρες λειτουργίας παραμένουν οι ίδιες: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά).

Στοιχεία επικοινωνίας:  26610 - 48690 & [email protected]

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ