Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας: «Σημαντική οικονομική ανάσα στους Δήμους της Κέρκυρας και των Παξών»

Υπουργείο Εσωτερικών
26 Ιουνίου 2020 / 20:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, σύμφωνα με την οποία – σε πρώτη φάση – 84 Δήμοι της χώρας

θα επιχορηγηθούν με το συνολικό ποσό των 92 εκατ. Ευρώ για την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, πήραν σήμερα μία πολύ σημαντική απόφαση, με την οποία θα στηριχθούν ουσιαστικά οι Δήμοι της Χώρας.
 
Το Κράτος θα αναλάβει την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών 84 Δήμων. Εν συνεχεία, από το ποσοστό της επιχορήγησης, το 60% θα παρακρατηθεί από τους Δήμους σε 48 έως 72 δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους από 1/1/2022, ενώ το υπόλοιπο 40% ουσιαστικά απαλείφεται.
 
Με αυτό τον τρόπο δίνεται μεγάλη ανάσα στους Δήμους, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη από ρευστότητα.
 
Σε ότι αφορά στην Π.Ε. Κέρκυρας, από την ρύθμιση επωφελούνται τόσο η Κέρκυρα όσο και οι Παξοί, πράγμα που θα βοηθήσει σημαντικά τους Δήμους να συνεχίσουν το έργο τους, απαλλαγμένοι από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και της παρέχει τα εργαλεία και τα εφόδια να ανταπεξέρθει στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.»