Έκθεση ζωγραφικής Αλέκας Λαμπίρη στην Δημοτική Πινακοθήκη

Έκθεση ζωγραφικής Αλέκας Λαμπίρη στην Δημοτική Πινακοθήκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη του Δήμου, ανοίγει τον κύκλο των περιοδικών της εκθέσεων για το 2020, μετά την τρίμηνη

24
Ιουνίου / 2020

παύση λειτουργίας. Η έναρξη πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ., με την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Αλέκας Λαμπίρη, που παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιστυλίου.
Η Αλέκα Λαμπίρη, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπάρι, έχει συμμετάσχει σε 11 ομαδικές εκθέσεις, ενώ στην Πινακοθήκη του Δήμου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ατομική έκθεση. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο, διατηρεί τον προσωπικό της δημιουργικό και εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της παλιάς πόλης.
Για την ίδια την εικαστικό, η “Τέχνη είναι οτιδήποτε σε απελευθερώνει”, ενώ για την  έκθεση στην Πινακοθήκη αναφέρει “αυτή την έκθεση τη νιώθω σαν μια μετάβαση. Μέχρι τώρα, η κύρια κινητήριος δύναμη ήταν η προσπάθεια να απεικονίσω εκφράσεις σε ανθρώπινα πρόσωπα. Τον τελευταίο καιρό όμως, αναζητώ την ισορροπία στα χρώματα. Η πρόκληση βρίσκεται στο πώς μπορώ να συνδυάσω χρώματα, που δοσμένα σε μεγάλες φόρμες αποδίδουν ένα πρόσωπο, χωρίς να μειώνεται η ένταση του συναισθήματος.”
Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ οι ημέρες και ώρες λειτουργίας παραμένουν οι ίδιες: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά).
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες, ενώ η απόσταση που πρέπει να τηρείται, είναι κατ’ ελάχιστο τα 2 μέτρα. Τέλος, οι ομαδικές επισκέψεις ή ξεναγήσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα οκτώ (8) άτομα συνολικά.
Στοιχεία επικοινωνίας:  26610 - 48690 & [email protected]

Ελένη Κορωνάκη