Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Παραβιάζουν κάθε νομιμότητα στον νέο περιφερειακό ΦΟΔΣΑ

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
18 Ιουνίου 2020 / 10:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Εκτελεστικό όργανο Γραφάκου-Χατζηδάκη» χαρακτηρίζει την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ,

τονίζοντας ότι στόχος της είναι ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε ανακοίνωσή του ο πρώην περιφερειάρχης, καταγγέλλει σειρά παράβάσεων της νομιμότητας κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διαφαθμικού (περιφερειακού) ΦΟΔΣΑ:

Αναλυτικά ο Θ. Γαλιατσάτος επισημαίνει:

Παραβιάζουν κάθε νομιμότητα!
("ο σκοπός αγιάζει τα μέσα";)

Δυο παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας απο την πλευρά της ΠΙΝ/Κράτσα στην πρόσφατη 1η Γενική Συνέλευση (ιδρυτική) του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων:

1. Η περιφερειάρχης προσήλθε στην Γενική Συνέλευση της ανώνυμης εταιρείας ΧΩΡΙΣ να έχει απόφαση εξουσιοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπορεί να εκπροσωπήσει τις μετοχές της ΠΙΝ.
2. Η περιφερειάρχης διόρισε τα δύο μέλη του ΠΣ στο ΔΣ της εταιρείας , αντί ως όφειλε να τα προτείνει για εκλογή από το ΠΣ, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν μια άσχετη εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών.

Ως γνωστόν κατά την διάρκεια της εκλογής των μελών του ΔΣ της εταιρείας συντελέστηκε και τρίτη παραβίαση με τον αποκλεισμό του δημάρχου Λευκάδας σε αντίθεση με τις διατάξεις του ν. 4555/2018.

Η περιφερειάρχης ως εκτελεστικό όργανο Γραφάκου-Χατζηδάκη υλοποιεί το σχέδιο τους για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα και εκμεταλλευόμενη τις διαφορετικές προτεραιότητες των δημάρχων.

Οι αγαπητοί δήμαρχοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
διαφορετικά θα επωμιστούν και οι ίδιοι τις ευθύνες όταν θα έλθει η ώρα του ...ταμείου!