Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα σενάρια για μεγαλομέτοχο στον ΑΟΚ Κέρκυρα

Superleague 2
11 Ιουνίου 2020 / 19:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι εποχή σεναρίων σχετικά με το ιδιοκτησιακό του ΑΟΚ Κέρκυρα. Αυτό ξεκίνησε πριν 2-3 χρόνια, ενώ πέρυσι ακούστηκε έντονα ότι η ομάδα

θα αλλάξει ιδιοκτήτες, έγιναν προσεγγίσεις και επαφές εκτός Κέρκυρας, βρέθηκαν άνθρωποι που υποστήριξαν ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά όλα ήταν καπνός που τον πήρε ο αέρας.

Είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και χρέη που πρέπει να πληρωθούν σε βάθος χρόνου. Δεκάδες ποδοσφαιριστές παίρνουν χρήματα που τους οφείλει η ΠΑΕ, από τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ, ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα και άλλες προσφυγές. Χρέη υπάρχουν και στο ΕΑΚΚ, αλλά και σε Δημόσιους Οργανισμούς, όπως ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, τα οποία τα περισσότερα έχουν διακανονιστεί και πληρώνονται από τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο.
Σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο με πάνω από 70% των μετοχών, κατέχει ο Λ. Γεωργακόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει βάλει όλα αυτά τα χρόνια βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχει δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά δε θέλει πλέον να συνεχίσει. Η περσινή του προσπάθεια να βρεθεί άνθρωπος, στον οποίον να μεταβιβάσει τις μετοχές, δεν είχε θετικό αποτέλεσμα. Είναι λογικό, φέτος να ξαναγίνει μια ανάλογη προσπάθεια. Και πάντα, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο.

Τη δεδομένη περίοδο τα πράγματα δεν είναι καλά για την ΠΑΕ, αφού πέραν των οικονομικών προβλημάτων, όποιος αποφασίσει να πάρει τις μετοχές θα πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει άμεσα την ομάδα με αρκετά χρήματα, χωρίς καν να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα παίξει. Το θέμα αναδιάρθρωση και παραμονή στη SL2 μπορεί να δείχνει δελεαστικό για κάποιον που θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα οι προοπτικές δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, με τα τωρινά δεδομένα. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να αλλάξει τα πάντα, να βάλει χρήματα, να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι πρωταγωνίστρια, ώστε να δελεάσει και τον κόσμο που έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο. Βέβαια η επιστροφή του ΑΟ Κέρκυρα και η συμμετοχή του στα τοπικά πρωταθλήματα, θα απομακρύνει κόσμο από την ΠΑΕ, αφού είναι γνωστή η αγάπη για τον άλλοτε κραταιό ΑΟ Κέρκυρα και αυτό είναι στα μείον.

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί αν υπάρχει κάτι θετικό σε όλα αυτά και αν θα βρεθεί κάποιος να επενδύσει, καθώς η ομάδα είναι στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, και μία επένδυση θα έχει στόχο την άνοδο στη Super League 1, μια κατηγορία δίνει σε μία μικρή επαρχιακή ομάδα, αρκετά έσοδα ώστε να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται να βάλει κανείς το χέρι στην τσέπη και αυτή η προοπτική μπορεί να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο.

Δύσκολα όλα αυτά, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. Όσο για τον Λ. Γεωργακόπουλο, θεωρούμε ότι έδωσε πολλά στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και είναι κατανοητό να θέλει να απεμπλακεί μετά από πολλά συνεχόμενα χρόνια προσφοράς. Πιθανόν θα είναι και πάλι ένα καυτό καλοκαίρι για την ΠΑΕ, όχι μόνο για τη μεταβίβαση των μετοχών, αλλά για τη συνέχιση της λειτουργίας της, μετά την εποχή του κορονοϊου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια