Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας σήμερα στις 15:00 - Έντονη αντίδραση Γκούση

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
04 Ιουνίου 2020 / 10:10

Δεκαοκτώ θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης - «Δεν θα συμμετάσχουμε, επιχειρείται «λαθραία» τακτική συνεδρίαση, έχουμε ήδη προχωρήσει σε καταγγελία», τονίζει η παράταξη «ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν.» του Νίκου Γκούση

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας έχει συγκληθεί για σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, με τηλεδιάσκεψη, από τις 15:00 έως τις 19:00, με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης «ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν.» με επικεφαλής τον Νίκο Γκούση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζεται ο κανονισμός περί κατεπειγουσών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. προβλέπεται να περιλαμβάνται μέχρι τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη) και με τον τρόπο αυτό επιχειρείται μια «λαθραία» τακτική συνεδρίαση, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας για τον Νότο» του Νίκου Γκούση:

«Η ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. προκειμένου να διαφυλαχτεί -στο μέτρο που της αναλογεί- το κύρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας, δεν θα συμμετάσχει στη 10η κατεπείγουσα συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο 4 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα παραβιάζονται και ο τύπος, αφού ο κανονισμός λειτουργίας για τις κατεπείγουσες συνεδριάσεις προβλέπει να περιλαμβάνουν μέχρι τρία θέματα και η ουσία, αφού δεν μπορεί να θεωρηθούν κατεπείγοντος χαρακτήρα ούτε οι ανακοινώσεις, ούτε οι ερωτήσεις, ούτε τα περισσότερα από τα 18 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Επομένως, επιχειρείται ‘λαθραία’ μία τακτική Συνεδρίαση.   

Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις έχει κατατεθεί έγγραφη καταγγελία σε αρμόδιο ελεγκτικό όργανο».


Η ημερήσια διάταξη

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη της σημερινής -κατεπείγουσας σύμφωνα με την πρόσκληση- συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, έχει ως εξής:

1. Ανακοινώσεις – Ενημέρωση Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).

3. Λήψη απόφασης για την Έγκριση 2ης Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου έτους 2020 (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

4. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2020, Δήμου Νότιας Κέρκυρας (Εισηγητής ο κ. Σαγιάς).

5. Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας για τις “Εργασίες Ερευνητικών Γεωτρήσεων και Δοκιμών για την σύνταξη της Στατικής Μελέτης Ανέγερσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης” (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

6. Αποδοχή Χρηματοδότησης ποσού 100.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου  “Βελτίωση και αποκατάσταση τμήματος δημοτικού δρόμου Πεντατίου – Αϊ Γόρδη της Δ.Ε. Μελιτειέων Δήμου Νότιας Κέρκυρας”  (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

7. Αποδοχή Χρηματοδότησης ποσού 400.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου  “Βελτίωση και αποκατάσταση Οδικού Δικτύου Περιοχής Χαλικούνα  Αγίου Ματθαίου και Λίμνης Κορισσίων της Δ.Ε. Μελιτειέων Δήμου Νότιας Κέρκυρας” (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

8. Αποδοχή έκτακτης Επιχορήγησης ποσού 114.458,22 ευρώ προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

9. Αποδοχή Επιχορήγησης ποσού 590.000 για το έργο ”Συντηρήσεις αποκαταστάσεις Τεχνικών έργων – Αντιπλημμυρικά έργα Δ.Ε. Λευκιμμαίων – Κορισσίων – Μελιτειέων” (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

10. Αποδοχή Επιχορήγησης ποσού 1.500.000,00 για έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου Δ.Ε. Λευκιμμαίων-Κορισσίων-Μελιτειέων. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

11. Έγκριση ανάθεσης σε εξωτερικό ανάδοχο των εργασιών αντικατάστασης λαμπτήρων και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού Δήμου Νότιας Κέρκυρας (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

12. Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για την απευθείας ανάθεση ”Κατεπείγουσα προμήθεια υγειονομικών υλικών προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το ΦΕΚ αριθ. 55 / τ. Α’ / 11.03.2020 Π.Ν.Π. (μάσκες, φόρμες, αντισηπτικά)” – ΜΑΣΚΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ (Εισηγητής ο κ. Σαγιάς).

13. Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής απευθείας ανάθεση ”Κατεπείγουσα προμήθεια υγειονομικών υλικών προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το ΦΕΚ αριθ. 55/τ. Α’/11.03.2020 Π.Ν.Π. (μάσκες, φόρμες, αντισηπτικά )” – ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Εισηγητής ο κ. Σαγιάς).

14. Λήψη απόφασης για συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας, περί αδυναμίας μετακίνησης για την κατάταξη στρατευσίμων, εφέδρων και ανυπότακτων για λόγους υγείας για το έτος 2020 (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

15. Συγκρότηση επιτροπών 2020 του Δήμου Νότιας Κέρκυρας α) Παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών, σύμφωνα με το άρθρο 221 παρ. 11β του Ν. 4412/2016 και β) παραλαβής του αντικειμένου δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με το άρθρο 221 παρ. 11δ του Ν. 4412/2016» (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).

16. Ορισμός Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας-ευθύνης της Σχολικής Επιτροπής Α’/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νότιας Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Σαγιάς).

17. Ορισμός Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας-ευθύνης της Σχολικής Επιτροπής Β’/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νότιας Κέρκυρας (Εισηγητής : κα Καλούδη).

18. Έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για το δημοτικό κατάστημα στη θέση ”Aη Γόρδης” Κοινότητας Νεοχωρίου Δ.Ε. Λευκιμμαίων για νέα προκήρυξη μίσθωσης του ακινήτου (Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος).