Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέμπτη ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης ο Χαλικούνας

Χαλικούνας
27 Μαΐου 2020 / 15:53

Σύμφωνα με άρθρο-αφιέρωμα του αμερικανικού περιοδικού Forbes, έπειτα από έρευνα του European Best Destinations - Στην 1η θέση η παραλία Μονολίθι Πρέβεζας

Η.Π.Α.  Στην 5η θέση πανευρωπαϊκά και την 2η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο (σ.σ. πίσω από το Μονολίθι Πρέβεζας) σε ότι αφορά την ασφάλεια για τους λουόμενους εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού, φιγουράρει η παραλία του Χαλικούνα, στη Νότια Κέρκυρα, σύμφωνα με το Forbes.

Το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό σε άρθρό του, το οποίο υπογράφει η Cecilia Rodriguez, παρουσιάζει τις δέκα πιο ασφαλείς παραλίες της Γηραιάς Ηπείρου για καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω κορωνοϊού, με το top10 να περιλαμβάνει παραλίες από την Πορτογαλία (σ.σ. η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου έχει τη μερίδα του λέοντος στη λίστα του Forbes με τρεις παραλίες), τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Μάλτα και τη Γερμανία, όπως βέβαια και τις δύο ελληνικές και μάλιστα, σε περίοπτη θέση... Στο #1 το Μονολίθι Πρέβεζας και στο #5 ο Χαλικούνας της Κέρκυρας.

Δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ το αφιέρωμα του περιοδικού Forbes

Η σωστή διαχείριση της πανδημίας από τη χώρα μας, τα λιγοστά -σε σύγκριση με άλλες χώρες- κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να βρίσκεται η Ελλάδα στις top επιλογές για το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι ελληνικοί προορσιμοί αποπνέουν ασφάλεια για τους ταξιδιώτες.

Στα συν για τον ελληνικό Τουρισμό συγκαταλέγεται και το ότι η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά τις «Γαλάζιες Σημαίες». Ο Χαλικούνας εν προκειμένω είναι η μοναδική ελεύθερη παραλία της Κέρκυρας, που βραβεύτηκε και φέτος με την ανωτέρω διάκριση/πιστοποίηση σε σύνολο δέκα ακερκυραϊκών παραλιών (συν τη μαρίνα των Γουβιών για μια ακόμα χρονιά).

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes επί της ουσίας χρησιμοποίησε την έρευνα του Οργανισμού Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη, του EBD (European Best Destinations), το οποίο βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της Κομισιόν μέσω του Δικτύου EDEN (Εξαρετικοί Ευρωπϊκοί Προορισμοί).

Σύμφωνα με την έρευνα, credits για την ασφάλειά της μια παραλία μπορούσε να πάρει αφενός από τη συνολική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα της, αφετέρου από το μέγεθός της και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε λουόμενος σ' αυτή.

Σημαντική παράμετρος ήταν και οι παροχές και τα τουριστικά καταλύματα στην περιοχή πέριξ της παραλίας και συγκεκριμένα η επιλογή ιδιωτικών εξοχικών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείων που διασφαλίζουν έτσι την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στους επισκέπτες τους. 

Σημείο κλειδί για την επιλογή, αποτελεί, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό, και το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων, αλλά και η ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.



Όπως γράφει το Forbes, η Κέρκυρα είναι ευλογημένη από τους Θεούς και αποτελεί ένα από τα πλέον πράσινα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και μάλιστα, στο αφιέρωμα γίνεται λόγος για περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια / ανά κάτοικο απ' όσα διαθέτουν το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Ιρλανδία.