Περιμένοντας την αντικατάσταση της πομόνας στη Δάφνη

Περιμένοντας την αντικατάσταση της πομόνας στη Δάφνη

Στο μεταξύ στο όμορφο χωριό της Δάφνης εξακολουθούν να λένε το νερό, νεράκι!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πίσω από το πρόβλημα με την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης της Δάφνης βρίσκεται μια βλάβη και μια διοικητική καθυστέρηση. Η βλάβη είναι στην αντλία νερού που οι διαδικασίες προμήθειας και αντικατάστασής της εφόσον δεν υπήρχε στις αποθήκες της ενιαίας ΔΕΥΑΚ, γίνονται...

27
Μαΐου / 2020

... με όλα τα «πρέπει» της γραφειοκρατικής διαδικασίας και αργούν. Ελπίζεται όχι για πολύ.Η πομόνα, πέτρα του... σκανδάλου ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ

Στο μεταξύ από το πλάι αυτής της συγκεκριμένης περίπτωσης αναφύεται η καθυστέρηση αρχικώς της διοικητικής αναπροσαρμογής της ΔΕΥΑΚ στο καθεστώς των τριών πλέον Δήμων εταίρων και βεβαίως της ίδρυσης ξεχωριστών ΔΕΥΑ στον Βορρά και τον Νότο, όπως είναι στις προθέσεις των δημοτικών Αρχών των νέων Δήμων.
Εννιά μήνες μετά την εκ νέου διοικητική διαίρεση της Κέρκυρας, το δ.σ. της ΔΕΥΑΚ εξακολουθεί «μονοδημοτικό» πιθανότατα έτσι και με προβλήματα ευελιξίας όσον αφορά στην κάλυψη περιφερειακών αναγκών.

Καθυστερήσεις πανταχόθεν

Ο Μαχειμάρης λέει ότι δεν ανταποκρίνεται η Υδραίου στις επανειλημμένες οχλήσεις τις δικές του και του Λέσση. Πηγές της ΔΕΥΑΚ αντιτείνουν όμως ότι μόλις στις 14/5, δηλ. δυο εβδομάδες από σήμερα, κοινοποίησε ο βόρειος Δήμος την ορθή επανάληψη της απόφασης/επιλογής εκείνων που προαλείφονται από πλευράς του να στελεχώσουν το νέο δ.σ. της Επιχείρησης, που γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καθυστέρησε να ορισθεί!

Από χρόνο οι νέες ΔΕΥΑ Βορρά και Νότου

Όπως και νάχει, το νέο δ.σ. αναμένεται οσονούπω ενώ οι νέες ΔΕΥΑ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάρουν σάρκα και οστά στα μέσα του 2021.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ