Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάντμπολ A1 Είπε «αντίο» ο σπουδαίος αρχηγός Ε. Κουλούρης

χαντμπολ
26 Μαΐου 2020 / 18:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ένας σπουδαίος άνθρωπος και αθλητής, ο Ευγένιος Κουλούρης, κρεμάει τα «γάντια του», αφού δήλωσε στον Φαίακα ότι σταματάει την ενεργό δράση στα 35 του χρόνια, μια απόφαση που πήρε πριν 3-4 μήνες. Ο πρώην πια τερματοφύλακας και αρχηγός του Φαίακα, φεύγει «γεμάτος» από τους αγωνιστικούς χώρους, αφού έχει κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα με Αθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και τρία Κύπελλα, επίσης με Αθηναϊκό και ΑΕΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βασικός συντελεστής των επιτυχιών του Φαίακα, της ανόδου και της εξαιρετικής εμφάνισης της ομάδας στην Α1 τη σεζόν που τελείωσε.   Απώλεια για την ομάδα, αλλά όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν.  Με μια συγκινητική δήλωση αποχωρεί από τον χώρο, αφού αν και του προτάθηκε θέση στην ομάδα, λόγω υποχρεώσεων αρνήθηκε να πάρει.

 
Η δήλωσή του
 
«Μετά από 26 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, ήρθε η στιγμή να πω το οριστικό ΑΝΤΙΟ στο χάντμπολ. Είναι μια απόφαση πιο δύσκολη από ό, τι περίμενα. Αλλά οι δεδομένες επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις, δεν μού αφήνουν το περιθώριο να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο επίπεδο, που θα ήθελα. Είμαι σίγουρος ότι θα μού λείψει περισσότερο από ό, τι φαντάζομαι αυτή την στιγμή, αλλά ....  
Τώρα στο τέλος, όμως, είμαι περήφανος, γιατί αφήνω την ομάδα, που με έβαλε στο άθλημα, στην καλύτερή της στιγμή συμμετέχοντας στην Handball Premier, αλλά και σε καλά χέρια, και η συνέχειά της θα είναι ακόμα πιο όμορφη. Θα είμαι εκεί, δίπλα της, να την καμαρώνω.
Περήφανος, όμως, είμαι και για τις ομάδες, στις οποίες υπήρξα μέλος στην καριέρα μου, και έζησα μεγάλες επιτυχίες μαζί τους.
Είμαι, ακόμα, ευλογημένος, που φόρεσα το εθνόσημο και συμμετείχα σε αγώνες με την Εθνική ομάδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή.
Πάνω απ' όλα, νοιώθω τυχερός, γιατί σε όλα αυτά χρόνια γνώρισα ανθρώπους σπουδαίους, έκανα φιλίες, που θα με συντροφεύουν μια ζωή.
Το ευχαριστώ στο άθλημα, που μού έμαθε έννοιες και λέξεις όπως επιμονή, υπομονή, προσπάθεια, ομαδικότητα, πειθαρχία, σεβασμός, είναι λίγο. Τα μαθήματα ζωής, που μού προσέφερε μέσα από τις εμπειρίες της απογοήτευσης, της ήττας, του πόνου, είναι τα πιο σημαντικά και ανεκτίμητα, που θα μπορούσα να πάρω.
Αν ξαναγεννιόμουν, «χαντμπολάκι» μου δίπλα σου και πάλι θα ερχόμουν, να με πάρεις από το χέρι, να μού προσφέρεις όσα μου προσέφερες όλη μου την ζωή...».
Η ομάδα τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ, συνοδευόμενη με χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
 
Η ανάρτηση του Φαίακα
 
"O Captain! My Captain!" 
Συγκίνηση, περηφάνια και τόσα τόσα άλλα που απλά δεν επαρκούν για να περιγράψουν την προσφορά σου σαν αθλητής και την προσωπική σου ιστορία στο Σύλλογο και στο Ελληνικό Handball Ευγένιε!!!
Πραγματικά τα πολλά λόγια περιττεύουν για έναν εκ των κορυφαίων αθλητών που έβγαλε ο Φαίακας και ο Κερκυραϊκός αθλητισμός, η επιστροφή του οποίου στο νησί σε ηλικία 27 ετών και το όραμά του ήταν η μαγιά της μετέπειτα κατακόρυφης ανάκαμψης του Συλλόγου, στις καλύτερες έως τώρα σελίδες της ιστορίας του οποίου, έβαλε ανεξίτηλα και αυτός με τη σειρά του την προσωπική του σφραγίδα. 
Γεννημένος στις 31/07/1985,o ύψους 1,86μ. Ευγένιος αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα και αποτέλεσε έναν εκ των πλέον διακεκριμένων αθλητών που βγήκαν από τα σπλάχνα του Συλλόγου μας, έχοντας ταυτόχρονα γράψει τη δική του ιστορία στο Ελληνικό Handball. Εκτός του Φαίακα Κέρκυρας έπαιξε επίσης σε Αθηναϊκό, Δούκα, και ΑΕΚ έχοντας κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα & 3 Κύπελλα Ελλάδος. Αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών από το 2007 έως το 2012, οπότε και επέστρεψε στο νησί. Έκτοτε και ως Αρχηγός, αποτέλεσε έναν εκ των πρωταγωνιστών και κύριων εκφραστών της άκρως επιτυχημένης προσπάθειας αναγέννησης του Συλλόγου μας. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το καραβάκι στο στήθος στις 08/03/2020 στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με την Πυλαία Θεσσαλονίκης. Επίσης πέραν της προσφοράς του ως αθλητής, μέγιστη ήταν και η συνεισφορά του στην υγεία των αθλητών μας, καθώς την τελευταία 8ετία ήταν ο φυσικοθεραπευτής του ιατρικού team της ομάδας μας.
Καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο με την υπέροχη οικογένειά σου Ευγένιε!!!
"O Captain! My Captain! 
Our fearful trip is done...
The ship has weather'd every rack...
The prize we sought is WON...
O Captain! My Captain!... "
Walt Whitman
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια