Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΟΔΕ Κέρκυρας: Συγχαρητήρια σε Γραφάκο και Λέσση για το «λουκέτο» στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης

ΧΥΤΥ Λευκίμμης
23 Μαΐου 2020 / 13:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόφαση του Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, χαιρετίζει η ΔΕΕΠ Κέρκυρας(πρώην ΝΟΔΕ) δια του προέδρου της Γιάννη Κοντού.

Υπενθυμίζει δε, ότι η παύση λειτουργίας του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, υπήρξε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, αλλά και πάνδημο αίτημα του λαού της Λευκίμμης, που επι χρόνια «μάτωσε» προσπαθώντας να υπερασπιστεί την λογική, που σήμερα φαντάζει αυτονόητη, ενώ με την προηγούμενη Κυβέρνηση φάνταζε εντελώς δυσνόητη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Κοντού

Χαιρετίζουμε την ξεκάθαρη απόφαση της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μ. Γραφάκου για την μη περεταίρω λειτουργία του ΧΥΤΥ της Λευκίμμης. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε αμετακίνητη προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου κ. Κώστα Λεσση, αλλά και πάνδημο αίτημα του λαού της Λευκίμμης, που επι χρόνια «μάτωσε» προσπαθώντας να υπερασπιστεί την λογική, που σήμερα φαντάζει αυτονόητη, ενώ με την προηγούμενη Κυβέρνηση φάνταζε εντελώς δυσνόητη.

Κλείνει έτσι ένα μεγάλο και δυσάρεστο κεφάλαιο για την Κέρκυρα και ειδικά για την Νότια Κέρκυρα, το οποίο νομίζουμε ότι θα πρέπει να το θυμόμαστε, μόνο ως παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν ένα έργο ξεκινάει, δημιουργείται και λειτουργεί στρεβλά και δεν χαίρει της κοινωνικής αποδοχής. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την γενναία αυτή απόφαση και στην Κυβέρνηση και στον κ. Γραφακο και στον κ. Λεσση.

Μακάρι πάντοτε οι Αρχές ενός τόπου να τείνουν ευήκοον ους στα αιτήματα της κοινωνίας. Από αυτό κανένας δεν θα χάσει.