Ρέτσος: «Ο Τουρισμός καλείται ξανά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας»

Ρέτσος: «Ο Τουρισμός καλείται ξανά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος (δεξιά) σε παλιότερη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

«Ο τουρισμός, ιδίως μετά το ολικό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου 2020, καλείται ν΄ αποδείξει την αξία και τη δύναμή του για την οικονομία και την κοινωνία», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

21
Μαΐου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, της Εργασίας και του Τουρισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Ε., Γιάννη Ρέτσο.

Ο επικεφαλής του Συνδέσμυο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εξάλλου, σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο σε ότι αφορά την φορολογία, όσο και τον τομέα της εργασίας.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του σχεδίου της κυβέρνησης για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό:

«Οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές) εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020.

Υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό.

Στους αμέσως επόμενους μήνες, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν.

Ο ΣΕΤΕ, από την αρχή της κρίσης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας με ρεαλισμό και αξιοπιστία την άμεση στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο διάστημα, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης.

Ο τουρισμός, ιδίως μετά το ολικό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου 2020, καλείται και αυτή τη φορά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Να αποδείξει την αξία και τη δύναμή του για την οικονομία και την κοινωνία».