Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντής προσέφερε το φουσκωτό του για τη μετακίνηση στο Βίδο

Φουσκωτό Σκάφος
15 Μαΐου 2020 / 13:17

Ο Σπύρος Καραταράκης παραχώρησε εθελοντικά το φουσκωτό σκάφος του στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη για την μετακίνηση από και προς το Βίδο και το Λαζαρέτο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε μια αξιοσημείωτη προσφορά προχώρησε ένας εθελοντής (σ.σ. εργαζόμενος ως οδηγός στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου), καθώς προσέφερε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων το φουσκωτό σκάφος του, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση από και προς τα νησάκια Βίδος και Λαζαρέτο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του προς τον εθελοντή, Σπύρο Καραταράκη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος εθελοντισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Κέρκυρα Ψηλά», Σπύρος Νεράντζης, «Είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της εθελοντικής μου ενασχόλησης!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπύρου Νεράντζη για την προσφορά του Σπύρου Καραταράκη έχει ως εξής:

«Σπύρος Καραταράκης! Ένα από τα γρανάζια της Δημοτικής μας μηχανής, από την θέση του οδηγού στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε στην εθελοντική δράση του «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», όταν πλύναμε την πόλη μας στις 17.06.2016.

Συμμετείχε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποταμός» και έδωσαν το δικό τους στίγμα σε εκείνη τη δράση,  όπως και στις υπόλοιπες, αυτά τα 5 χρόνια.

Πολλές φορές μπορεί να απορεί κανείς, πώς ένα νέο παιδί καταφέρνει να συμμετέχει και να προσφέρει σε τόσες δράσεις, με πάθος και με ηρεμία, συγχρόνως.

Η απάντηση μας ήρθε από τον αγαπητό φίλο Σπύρο, με την κίνηση του, να παραχωρήσει στο Δήμο μας, έως τις 15.09.2020, το φουσκωτό σκάφος, που έχει στην κατοχή του, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις νησίδες «Βίδος» και «Λαζαρέτο», καθώς επίσης, να παραμένει στο Βίδο, όλο το 24ωρο κατά τις κατασκηνωτικές περιόδους, για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Όλες αυτές οι ενέργειες μας δείχνουν ένα συμπολίτη μας, έναν υπάλληλο του Δήμου μας, που προσφέρει από τον χρόνο του και από τα περιουσιακά του στοιχεία, για να βοηθήσει το Δήμο του, το μέλλον του παιδιού του, τους συμπολίτες του και τον τόπο του!

Για μένα προσωπικά, είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της εθελοντικής μου ενασχόλησης!

Σε ευχαριστούμε Σπύρο Καραταράκη!»