Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπουργός Πολιτισμού: Πότε ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία

Λίνα Μενδώνη
07 Μαΐου 2020 / 15:06

ΑΘΗΝΑ. Το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, θερινών σινεμά και την επανεκκίνηση κινηματογραφικών γυρισμάτων, προβών και ζωντανών δρώμενων,

ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λιίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των δράσεων στον χώρο του πολιτισμού μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού.

Επίσης ανακοίνωσε αναδρομική επέκταση των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ για τους πληττόμενους καλλιτέχνες και εργαζόμενους του χώρου και τη δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών και δημιουργών από 13/5 στην ΕΡΓΑΝΗ.

Πότε ανοίγουν οι πολιτιστικοί χώροι

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Πολιτισμού οι χώροι πολιτισμού και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκινούν να επαναλειτουργούν σταδιακά αρχής γενομένης από τις 18 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι σε ένα από τα διαγγέλματα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη:

- Στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι με την τήρηση αυστηρών μέτρων. Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Θα υπάρχει επιπλέον σύσταση για χρήση μάσκας και αντισηπτικών. Την ίδια ημερομηνία θα μπορούν επίσης να αρχίσουν πρόβες και κινηματογραφικά γυρίσματα με ειδικά μέτρα ασφαλείας που θα εξειδικευτούν με εγκυκλίους.

- Την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσουν τα θερινά σινεμά με όριο πληρότητας 40% ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

- Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα μουσεία. Ειδικά σε ο,τι αφορά τη λειτουργία των μουσείων θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις δύο μέτρων και θα επιτρέπονται μόνο κλιματιστικά ανοιχτού κυκλώματος. Θα εισέρχεται επίσης συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα.

- Στις 15 Ιουλίου θα μπορούν να ξεκινήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους.

Πηγή: tvxs.gr