Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμφωνία Αλβανίας-Ελλάδας για 10 χιλ. εποχικούς Αλβανούς εργάτες στα χωράφια

ελλάδα-αλβανία
02 Μαΐου 2020 / 21:02

ΤΙΡΑΝΑ. Η είδηση ανακοινώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. 10.000 Αλβανοί αναμένεται να επωφεληθούν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, σχετικά με την εποχική απασχόληση.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Αλβανία και η Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία για την εποχική απασχόληση Αλβανών πολιτών που θέλουν να εργαστούν στον αγροτικό τομέα στο ελληνικό κράτος.
"Η συμφωνία, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ μετά από έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο, κατέστη δυνατή χάρη στις διαπραγματεύσεις του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SP, και Γενικού Γραμματέα, Taulant Balla, με τον Έλληνα Υπουργό Γεωργίας, Μάκη Βορίδη. Για πρώτη φορά, ολόκληρη η διαδικασία λήψης των απαραίτητων εγγράφων θα είναι δωρεάν και οι μετανάστες δεν θα πρέπει να διαθέτουν βίζα εργασίας, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και κόστος για προξενικές ενέργειες ", - ανακοινώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
"Η συμφωνία ορίζει ότι από τις 4 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2020, όλοι οι Έλληνες εργοδότες που ενδιαφέρονται για εποχιακούς υπαλλήλους, να υποβάλλουν αίτηση στους γεωργικούς συνεταιρισμούς των περιοχών τους. Εν τω μεταξύ, όσοι ενδιαφέρονται για απασχόληση σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα www.punenegreqi.gr και εντός 3-4 ημερών, θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από συμβάσεις εργασίας ", - η ανακοίνωση συνεχίζεται.
"Προβλέπεται ότι 7.000 έως 10.000 Αλβανοί πολίτες θα μπορούν να εργαστούν με πλήρη δικαιώματα στη γειτονική χώρα. Οι όροι της συμφωνίας προέβλεπαν επίσης μέτρα συμμόρφωσης με το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία από το COVID-19 ", - ανακοινώνεται στην ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.