Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισαγγελέας ξανά στην ιατροδικαστική διερεύνηση θανάτου Κερκυραίου

νεκροψία
25 Απριλίου 2020 / 23:11
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την σύνταξη δικογραφίας για τη διακρίβωση των συνθηκών διερεύνησης του θανάτου 53χρονου Κερκυραίου παρήγγειλε ο εισαγγελέας, Δ. Λαμπρίδης. Ο ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Αϊβατίδης με δηλώσεις του στο Start αναφέρθηκε ως αιτία θανάτου, στον κορονοϊό.

Ο ίδιος διενήργησε τη νεκροψία την Τετάρτη 22/4 και τα ευρήματα τον οδήγησαν σ' αυτήν τη διαπίστωση, είπε. Ειδοποίησε μάλιστα τον ΕΟΔΥ, τους συγγενείς και όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακριβώς στην αντίθετη πλευρά αυτής της αφήγησης βρίσκεται ο ΕΟΔΥ, που θεωρεί ότι δεν έγινε τεστ pcr και εργαστηριακός έλεγχος είτε στο Ινστιτούτο Παστέρ είτε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων και ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην Αστυνομία την συγκέντρωση προανακριτικού υλικού και μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη καταθέσει ο διοικητής του νοσοκομείου, Λ. Ρουμπάτης.

Πρόκειται για την επανάληψη των γεγονότων που εξελίχτηκαν με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου άλλου Κερκυραίου πριν από μερικές εβδομάδες, που παρέμενε άταφος επί μέρες, και έγινε γνωστή εξαιτίας της επιμονής Αϊβατίδη να διενεργήσει και τότε νεκροψία/νεκροτομή για κορονοϊό. Η αντίθεση του ΕΟΔΥ είχε οδηγήσει και τότε τον εισαγγελέα να αναθέσει την διερεύνηση στον ιατροδικαστή του νοσοκομείου ώστε να εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου και να ταφεί ο νεκρός. Για το γεγονός, ο Γ. Αϊβατίδης είχε προσφύγει διαμαρτυρόμενος υπηρεσιακά.

Τώρα και αυτό το γεγονός αναστάτωσε τον κύκλο του θανόντος αλλά και τις Αρχές. Όταν μάλιστα η δήμαρχος πληροφορήθηκε για πιστοποιητικό με αιτία θανάτου, κορονοϊός, αιφνιδίως από το Ληξιαρχείο, ζήτησε να μάθει, διαπιστώνοντας την γνωστή πλέον διάσταση και τη διαφορετική δεοντολογική συμπεριφορά, που προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του εισαγγελέα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.