Εισαγγελέας ξανά στην ιατροδικαστική διερεύνηση θανάτου Κερκυραίου

Εισαγγελέας ξανά στην ιατροδικαστική διερεύνηση θανάτου Κερκυραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την σύνταξη δικογραφίας για τη διακρίβωση των συνθηκών διερεύνησης του θανάτου 53χρονου Κερκυραίου παρήγγειλε ο εισαγγελέας, Δ. Λαμπρίδης. Ο ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Αϊβατίδης με δηλώσεις του στο Start αναφέρθηκε ως αιτία θανάτου, στον κορονοϊό.

25
Απριλίου / 2020

Ο ίδιος διενήργησε τη νεκροψία την Τετάρτη 22/4 και τα ευρήματα τον οδήγησαν σ' αυτήν τη διαπίστωση, είπε. Ειδοποίησε μάλιστα τον ΕΟΔΥ, τους συγγενείς και όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακριβώς στην αντίθετη πλευρά αυτής της αφήγησης βρίσκεται ο ΕΟΔΥ, που θεωρεί ότι δεν έγινε τεστ pcr και εργαστηριακός έλεγχος είτε στο Ινστιτούτο Παστέρ είτε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων και ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην Αστυνομία την συγκέντρωση προανακριτικού υλικού και μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη καταθέσει ο διοικητής του νοσοκομείου, Λ. Ρουμπάτης.

Πρόκειται για την επανάληψη των γεγονότων που εξελίχτηκαν με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου άλλου Κερκυραίου πριν από μερικές εβδομάδες, που παρέμενε άταφος επί μέρες, και έγινε γνωστή εξαιτίας της επιμονής Αϊβατίδη να διενεργήσει και τότε νεκροψία/νεκροτομή για κορονοϊό. Η αντίθεση του ΕΟΔΥ είχε οδηγήσει και τότε τον εισαγγελέα να αναθέσει την διερεύνηση στον ιατροδικαστή του νοσοκομείου ώστε να εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου και να ταφεί ο νεκρός. Για το γεγονός, ο Γ. Αϊβατίδης είχε προσφύγει διαμαρτυρόμενος υπηρεσιακά.

Τώρα και αυτό το γεγονός αναστάτωσε τον κύκλο του θανόντος αλλά και τις Αρχές. Όταν μάλιστα η δήμαρχος πληροφορήθηκε για πιστοποιητικό με αιτία θανάτου, κορονοϊός, αιφνιδίως από το Ληξιαρχείο, ζήτησε να μάθει, διαπιστώνοντας την γνωστή πλέον διάσταση και τη διαφορετική δεοντολογική συμπεριφορά, που προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του εισαγγελέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ