Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εμφανίστηκε» η διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (photos)

Διάβαση
20 Μαρτίου 2020 / 08:40

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων προχωρά σταδιακά σε «φρεσκάρισμα» των διαβάσεων, αλλά και των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, στην πόλη της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες -αν όχι όλες- διαβάσεις πεζών στην πόλη της Κέρκυρας χρήζουν άμεσης φροντίδας, καθώς τείνουν να μετατραπούν σε... είδος προς εξαφάνιση!

Τα χρώματα στη συντριπτική πλειονότητα των διαβάσεων έχουν ξεθωριάσει σε τέτοιο βαθμό, που κανείς με μεγάλη δυσκολία μπορεί ακόμα και να τις δει...



Το ευχάριστο είναι ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων και το Τμήμα Καθημερινότητας προβαίνει σε «φρεσκάρισμα» (σ.σ. αν και τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για απλό «φρεσκάρισμα», αλλά για δημιουργία εξ αρχής της διάβασης) των διαβάσεων, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών και της κίνησης, τόσο των πεζών, όσο και των οχημάτων στον στενό αστικό ιστό.

Η διάβαση επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ύψος του Μαράσλειου Δημαρχιακού Μεγάρου είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα διάβασης που χρειαζόταν «περιποίηση».



Σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου, βάφτηκε η μισή και αύριο, Σάββατο, θα ολοκληρωθεί η υπόλοιπη, καθώς για να γίνει σωστή δουλειά και να μην πατηθεί -πριν στεγνώσει όπως επιβάλλεται το χρώμα- χρειάζεται το βάψιμο να γίνει σταδιακά.