Εκπαίδευση Καθηγητριών του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό με τεχνικές Θεάτρου

Εκπαίδευση Καθηγητριών του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό με τεχνικές Θεάτρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “EIRENE” με θέμα την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού

04
Φεβρουαρίου / 2020

μέσω πρακτικών εφαρμοσμένου θεάτρου, η ομάδα καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας συμμετείχε στην 4η διακρατική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Derry της Β. Ιρλανδίας, από τις 11 έως τις 19 Ιανουαρίου 2020.

Ως εταίροι  μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας των ειδικών στο θέατρο του  «Playhouse» και  σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι πέντε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καθηγητές του σχολείου μας και δεκαπέντε καθηγητές από Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία και Ιρλανδία, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν σε μια πρωτοποριακή μέθοδο αξιοποίησης τεχνικών θεάτρου για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού (Bulling).

Κατά τη συνάντηση όλοι οι καθηγητές εκπαιδεύτηκαν στην καθοδήγηση των μαθητών τους στην εκμάθηση της χρήσης εργαλείων ευαισθητοποίησης και εμπιστοσύνης, ώστε να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά σε φαινόμενα εκφοβισμού.
Επιστρέφοντας στην πόλη μας, στόχος όλων μας είναι να μεταφέρουμε τη φαρέτρα των γνώσεων μας στους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας, ευελπιστώντας ότι και εκείνοι με τη σειρά τους  θα τις αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.