Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Άγιο Ματθαίο παρουσιάστηκε το βιβλίο του Στ. Πουλημένου «Τα τραγούδια της Κέρκυρας»

Στέφανος Πουλημένος
02 Δεκεμβρίου 2019 / 16:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα μια παρουσίαση του βιβλίου "Τα τραγούδια της Κέρκυρας" του Στέφανου Πουλημένου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής - αυτήν τη φορά, στην αίθουσα εκδηλώσεων Αγίου Ματθαίου.

Η παρουσίαση και οι ομιλίες έγιναν στο πλαίσιο της Έκθεσης βιβλίου που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ματθαίου, ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και το βιβλιοπωλείο "Συμμετρία» σε σύμπραξη με την εκδοτική CorfuPress .
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα του, μίλησε με θερμά λόγια και ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Ενημέρωση" Γιώργου Κατσαΐτη.
«Ο Στέφανος Πουλημένος ικανοποίησε μια πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη της Κέρκυρας με την  ανάδειξη αυτού που αποκαλούμε λαϊκός πολιτισμός.



Ο λαϊκός πολιτισμός εκπροσωπεί την πιο γνήσια περιγραφή της τέχνης έτσι όπως αυτή βγαίνει από τις σχέσεις των ανθρώπων στην καθημερινότητα τους.
Είναι μια δουλεία ανεκτίμητης αξίας, που θα υπάρξει μέσα στην εκπαίδευση, τη μελέτη και την έρευνα και είμαι σίγουρος ότι θα αναπτυχθεί ως αντικείμενο μελέτης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κατσαΐτης.
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η χορωδία Αγίου Μαθαίου, φορώντας παραδοσιακές στολές, ενώ την έναρξη της παρουσίασης έκανε στην η Γεωργία Αναγνωστοπούλου Ανδριώτη.

Πηγή: MyKerkyra.com