Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών στην Αυστρία και στο 49ο Παγκόσμιο Συνέδριο του CIOFF στη Χιλή

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών
11 Nov 2019 / 12:01
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών από τις 21 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου βρέθηκε στην

περιοχή του NEUDAU της Αυστρίας όπου ήταν προσκεκλημένος του τοπικού συγκροτήματος TANZKREISNAUDAU και συμμετείχε σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα. Στην αποστολή συμμετείχαν 28 χορευτές, χορεύτριες και συνοδοί οι οποίοι μετέφεραν την παράδοση μας (χορούς και τραγούδια από την Κέρκυρα το Ιόνιο και την Μ. Ασία ) με μεγάλη επιτυχία στην Αυστρία. Την αποστολή υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος Κος Wolfgang Dolesch ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτιστική παράδοση της Κέρκυρας, καθώς και το νησί ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό,  έγιναν ανταλλαγές δώρων και ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία.
 
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών, Γιάννης Γαρνέλης, στο Παγκόσμιο Συνέδριο του CIOFF στη Χιλή

Στην πόλη του Σαντιάγο της Χιλής, πραγματοποιήθηκε το 49ο Παγκόσμιο Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση του CIOFF (επίσημος συνεργάτης της UNESCO) από τις 25 Οκτωβρίου  έως και την 4 Νοεμβρίου 2019, με την συμμετοχή 190 εκπροσώπων από 75 χώρες. Οι διοργανωτές, CIOFF Χιλής οργάνωσαν ένα ασφαλές Συνέδριο. Εκ μέρους του Ελληνικού Εθνικού τμήματος συμμετείχαν, ο  κ. Κώστας Ιωαννίδης (πρόεδρος και Εθνικός αντιπρόσωπος του CIOFF Ελλάδος , ο κ. Γιάννης Γαρνέλης ως μέλος της Αντιπροσωπείας και Ταμίας του CIOFF Νότιας Ευρώπης και ο κ. Σωφρόνιος Σπλαγκούνιας ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΙΝΙΕΣ.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία κατά την παραμονή στην Χιλή είχε την χαρά και την τιμή να συναντήσει την  1η Νοεμβρίου, την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Σαντιάγο Χιλής, την κυρία María Teresa Marinakis και την δασκάλα της Κοινότητας, κ. Λία Χατζηθεολόγου, παρουσία του Προξένου κυρίου Νικολάου Βαγδούτη. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και γνωριμίας με την ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας στο Σαντιάγο που φτάνει πίσω στις πρώτες δεκαετίες του 1900.
Επίσης συζητήθηκε η πιθανότητα συνεργασίας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος με την Κοινότητα στο κομμάτι της παράδοσης, των χορών και της μουσικής και της ανάπτυξης κοινών δράσεων με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των Ελλήνων της Χιλής με την Ελλάδα.





Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.