Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Τόνια «έφυγε» την ίδια μέρα με τον Παναγιώτη

Πένθος
18 Μαρτίου 2019 / 12:49
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι συμπτώσεις γίνονται συμβολικές και αποκτούν μεγαλύτερη σημασία για ‘κείνους που αποδεικνύονται ευεπίφοροι να γεμίζουν τα κενά των γεγονότων με αναγωγές και μηνύματα της μοίρας.

Έτσι κι η Τόνια Σαΐνη, ναι η κόρη της Λουκίας, διάλεξε ν’ αποδημήσει τη μέρα, ακριβώς οκτώ χρόνια μετά, που μας άφησε ο άνδρας της, ο πατέρας των παιδιών τους, ο Παναγιώτης Περιστέρης!
Ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής της με την υγεία της όμως οι φίλοι της θα θυμούνται πάντα έναν κύκνο, μια κομψή φιγούρα, που θύμιζε σε κάθε της κίνηση, φιγούρα του κλασικού χορού. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 15:30 από το νεκροταφείο του Αη Γιαννόπουλου στο Μαντούκι. Η Ενημέρωση εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της στα παιδιά και τους γονείς, σε όλους τους οικείους και τους φίλους της.
Σαν σήμερα, ξαφνικά, μας χαιρέτησε κι ο Παναγιώτης, αποστερώντας έναν φίλο καρδιάς, που μεγάλωσε μέσα στην Ενημέρωση, από μαθητής Γυμνασίου ακόμα. Παρέμεινε αναντικατάστατος τόσο για ‘μας όσο και για την έρευνα, τα κερκυραϊκά γράμματα και τις τέχνες, τον ελληνικό σινεμά. Κοφτερό και ασυμβίβαστο πνεύμα, δίδασκε με την στάση του και εξακολουθεί να το κάνει ως ζωντανή ανάμνηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.