Η Τόνια «έφυγε» την ίδια μέρα με τον Παναγιώτη

Η Τόνια «έφυγε» την ίδια μέρα με τον Παναγιώτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι συμπτώσεις γίνονται συμβολικές και αποκτούν μεγαλύτερη σημασία για ‘κείνους που αποδεικνύονται ευεπίφοροι να γεμίζουν τα κενά των γεγονότων με αναγωγές και μηνύματα της μοίρας.

18
Μαρτίου / 2019

Έτσι κι η Τόνια Σαΐνη, ναι η κόρη της Λουκίας, διάλεξε ν’ αποδημήσει τη μέρα, ακριβώς οκτώ χρόνια μετά, που μας άφησε ο άνδρας της, ο πατέρας των παιδιών τους, ο Παναγιώτης Περιστέρης!
Ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής της με την υγεία της όμως οι φίλοι της θα θυμούνται πάντα έναν κύκνο, μια κομψή φιγούρα, που θύμιζε σε κάθε της κίνηση, φιγούρα του κλασικού χορού. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 15:30 από το νεκροταφείο του Αη Γιαννόπουλου στο Μαντούκι. Η Ενημέρωση εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της στα παιδιά και τους γονείς, σε όλους τους οικείους και τους φίλους της.
Σαν σήμερα, ξαφνικά, μας χαιρέτησε κι ο Παναγιώτης, αποστερώντας έναν φίλο καρδιάς, που μεγάλωσε μέσα στην Ενημέρωση, από μαθητής Γυμνασίου ακόμα. Παρέμεινε αναντικατάστατος τόσο για ‘μας όσο και για την έρευνα, τα κερκυραϊκά γράμματα και τις τέχνες, τον ελληνικό σινεμά. Κοφτερό και ασυμβίβαστο πνεύμα, δίδασκε με την στάση του και εξακολουθεί να το κάνει ως ζωντανή ανάμνηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ