Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα υποδέχεται την κορυφαία Ιαπωνίδα πιανίστα Hideyo Harada

Hideyo Harada
02 Φεβρουαρίου 2019 / 11:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διαδρομή των μουσικών του 18ου αιώνα που ανέβαζαν στο Σαν Τζάκομο τα έργα τους πριν τα παρουσιάσουν στα μεγάλα θέατρα της Ευρώπης,

μια διαδρομή που αναδεικνύει την απίστευτη μουσική παράδοση της Κέρκυρας, συνεχίζει να ακολουθεί μια κορυφαία Ιαπωνίδα πιανίστα, η εξαίρετη Χιντέιο Χαράντα. Ανάμεσα στις μεγάλες περιοδείες της, μετά την εμφάνιση της στην κατάμεστη Liederhalle  της Στουτγκάρδης στη Γερμανία και πριν τη δίμηνη περιοδεία της στην Ιαπωνία, η Χιντέιο  κάνει μια στάση στο μικρό πυρήνα της Κέρκυρας. Στον πυρήνα που δημιούργησε με τον “δικό μας” Λάμπη Βασιλειάδη το 2010 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας για να μεταλαμπαδεύσουν την πιο βαθιά ουσία της πιανιστικής τέχνης στους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Κι οι δυο τους μαθητές της ιστορικής μορφής καλλιτέχνη Viktor Merzhanov, έχουν αφομοιώσει τα μυστικά της ρωσικής σχολής κι έχουν εμπνεύσει πολλούς φοιτητές να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.


Φοιτητές, μεταπτυχιακοί και νέοι σολίστες αποτελούν το μικρό πυρήνα της Κέρκυρας που με την καθοδήγηση του Λάμπη Βασιλειάδη και της Hideyo Harada ανεβάζει το επίπεδο του Ιονίου Πανεπιστημίου και τιμά τη μουσική ιστορία της Κέρκυρας


Η Χιντέιο Χαράντα δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Είναι ένας επί γης άγγελος που ακτινοβολεί ταυτόχρονα σεμνότητα και μεγαλείο και μετατρέπει την κάθε της παράσταση σε μοναδική εμπειρία.
Το περιοδικό Gramophone θεωρεί πως το παίξιμο της ανταγωνίζεται αυτό του Mikhail Pletnev, ενώ στην πρόσφατη ηχογράφησή της με την Kreisleriana, έργο του Schumann που θα ακούσουμε στην Ιόνιο Ακαδημία, το International Piano Magazine χαρακτηρίζει την ερμηνεία της εφάμιλλη του Vladimir Horowitz και Μurray Perahia.
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 , στην Ιόνιο Ακαδημία, η πιανίστα Hideyo Harada θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα Schumann, Rachmaninoff , Shostakovich.  Η είσοδος είναι 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενδυνάμωση του έργου αυτού του μικρού πυρήνα. Των παιδιών που αύριο θα κάνουν διεθνή καριέρα αλλά για πρώτη φορά “χειροκροτήθηκαν στην Κέρκυρα”.