Ο Σπύρος Γελέκας δίπλα στον Dali και τον Picasso

Ο Σπύρος Γελέκας δίπλα στον Dali και τον Picasso

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθώς συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, «Imaginations Through a Painted Canvas”,

24
Οκτωβρίου / 2018

ο καλλιτέχνης θα γυρίσει ξανά στην Κίνα, αυτή τη φορά δίπλα τον Πικάσο και τον Νταλί, στις 27 του Οκτώβρη στην Jiaxing City, Zhejiang Province. Πρόκειται για μια παρουσίαση έργων των δύο μεγάλων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με τίτλο “The Prosperous”, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκονται και σύγχρονοι ζωγράφοι από Γαλλία, o Frederic Payet, την Αφρική o Robert Koch, από Ρωσία o Alexander Babich και την Ελλάδα, o Σπύρος Γελέκας.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει για άλλη μια φορά η MO2art (micro-oxygenated art) και η The International Artists Exchange Association (IAE) στην οποία ο καλλιτέχνης είναι μέλος από το 2017 σε συνεργασία με την housing estate Vanke, μια από τις 10 κορυφαίες εταιρίες στην Κίνα και στις 500 παγκοσμίως η οποία στήριξε τις προηγούμενες δύο εκθέσεις του Σπύρου Γελέκα με τον Σαλβαντόρ Νταλί σε Πεκίνο και Κουνμίγκ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Όπως έχει πει και ο ίδιος, η νέα σειρά του φανταστικού κόσμου που έχει αποτυπωθεί πάνω στους καμβάδες, παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο για πρώτη φορά, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη μέχρι και τις 16 Νοέμβρη και μετά  από μια σύντομη επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, τα έργα θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στα βάθη της Ασίας την νέα χρονιά αλλά και σε Ευρώπη.