Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζουν για την Κέρκυρα το πρώτο φορτίο με σκουπίδια οι Παξοί

Παξοί
24 Ιανουαρίου 2018 / 11:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των συσσωρευμένων από 8 μήνες απορριμμάτων

ΓΑΪΟΣ. Σφίγγει ο κλοιός στον κορεσμένο ασφυκτικά ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, αφού στους Παξούς βρίσκονται ακόμα τα σκουπίδια 8 μηνών, για τα οποία δημιουργήθηκε αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σπύρο Ασπιώτη, όταν ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος ζήτησε επιτέλους να μεταφερθούν στην Κέρκυρα, όπως προβλέπεται.
Μετά τη συνάντησή του με το Σπύρο Βλαχόπουλο στις 10 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος δεσμεύθηκε ότι τα σκουπίδια θα μεταφερθούν εντός των επόμενων ημερών. «Έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσουν να παραλάβουν ένα φορτίο (15 κοντέινερ) στο τέλος της εβδομάδας, το πολύ Δευτέρα με Τρίτη. Ελπίζουμε να μην μας δημιουργήσουν προβλήματα» ανέφερε ο Σπύρος Βλαχόπουλος στην Ενημέρωση.      
Υπενθυμίζεται ότι στους Παξούς έχουν συσσωρευθεί 600 τόνοι άθαφτων σκουπιδιών και πλέον έχει εξαντληθεί η δυνατότητα του νησιού να κρατήσει άλλο τα απορρίμματά του, όπως τους είχε ζητηθεί από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας για τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.