Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τετραήμερο πιανιστικής πανδαισίας στην Ιόνιο Ακαδημία

Ιόνιος Ακαδημία
21 Nov 2017 / 10:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και μέχρι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα χαρίσουν στο κοινό της πόλης μας πέντε ρεσιτάλ πιάνου.

Στα βήματα του Victor Merzhanov έχουν περπατήσει λίγοι άνθρωποι στον κόσμο. Είναι οι μαθητές του μεγάλου Ρώσου δάσκαλου-πιανίστα που έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και μυούν τους νέους φοιτητές στην ιδιαίτερη σχολή Μερζάνοφ. Είναι οι εκλεκτοί πιανίστες που όταν τους ακούσεις καταλαβαίνεις την ιδιαιτερότητα της ρώσικης φιλοσοφίας στην πιανιστική τέχνη. Ένας από αυτούς είναι ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπης Βασιλειάδης και την Τρίτη το απόγευμα στις 6 θα εγκαινιάσει ένα τετραήμερο πιανιστικής πανδαισίας στην Ιόνιο Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο.

Από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και μέχρι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα χαρίσουν στο κοινό της πόλης μας πέντε ρεσιτάλ πιάνου. Την Τρίτη ο καθηγητής Λάμπης Βασιλειάδης θα ερμηνεύσει έργα Feinberg, Rachmaninoff, Chopin, Liszt, Tchaïkovski, ενώ την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, οι φοιτητές Νίκος Λαβασάς, Μαριάννα Ρηγανά και Μαρία Βέγκου θα παρουσιάσουν έργα Schumann, Beethoven, Liszt, Schubert και Tchaïkovski. 

To Σάββατο η κ. Φρόσω Κτιστάκη θα ερμηνεύσει έργα για σόλο πιάνο του Έλληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη.
Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας και θα αρχίζουν στις 6.00 το απόγευμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.