Τεχνικές αστοχίες κρατούν κλειστό το Μουσείο!

Τεχνικές αστοχίες κρατούν κλειστό το Μουσείο!

Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες, δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τελευταία, μοναδική επισκέπτρια του μουσείου που τηράει το φημισμένο αέτωμα πέθανε πριν από χρόνια και σε βαθιά γεράματα, χωρίς να μπορέσει να ξαναδεί τα εκθέματα!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη δημοσιότητα έδωσε ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, στην Ερώτηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας και το Αγγελόκαστρο, που υπέβαλε στην Βουλή προ τριμήνου, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, σε συνεργασία με τον κ. Γκίκα.

04
Οκτωβρίου / 2017

Σύμφωνα με την υπουργό οι εργασίες στο Μουσείο μπορεί να ολοκληρώθηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο εκκρεμεί όμως η αντιμετώπιση τεχνικών αστοχιών και βλαβών, που αποκαθίστανται με την αυτεπιστασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Όσον αφορά στην αποκατάσταση της επισκεψιμότητας του μεσαιωνικού Αγγελόκαστρου, η Λ. Κονιόρδου αναφέρεται στην απάντησή της, στις ενέργειες για την στελέχωση των Υπηρεσιών των μνημείων με φύλακες, που εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενο εφόσον παρ' όλο που έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της δαπάνης από τον Μάιο εντούτοις εκκρεμεί η υλοποίησή της.
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις ο Στ. Γκίκας επισημαίνει την ολιγωρία, όπως περιγράφεται στην απάντηση της υπουργού, υπογραμμίζοντας την απώλεια εσόδων του ελληνικού Δημοσίου από την παρατεταμένη αδυναμία των συγκεκριμένων αρχαιολογικών χώρων να λειτουργήσουν και να είναι επισκέψιμοι.