Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ιδρυτική συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης «Ιόνια Γη»

Ιόνια Γη
22 Ιουλίου 2017 / 12:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ιδρυτική Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε σήμερα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με διακριτικό τίτλο «Ιόνια Γη» στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Μέσα από την πρώτη αυτή συνέλευση αναδείχθηκε μέσα από τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες το πρώτο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Σύμπραξης.
Η "Ιόνια Γη" έχει την μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με κύριο σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των Αγροδιατροφικών Προϊόντων των Ιονίων Νήσων και την στήριξη των παραγωγών του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειάς μας. Στην εταιρεία συμμετέχουν παραγωγοί προϊόντων της Ιόνιας Γης, όπως οινοπαραγωγοί, μελισσοκομικές επιχειρήσεις, ιχθυοκαλλιέργειες, ελαιοπαραγωγοί, η κερκυραϊκή ζυθοποίια, αγροτικοί συνεταιρισμοί, τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Στο εγχείρημα συμμέχουν επίσης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. 

«Η εταιρεία ξεκινά με ένα πολυ μικρό κεφάλαιο, σε σχέση με τις ανάγκες και το μέγεθος του εγχειρήματος, κρατήσαμε χαμηλό μπατζετ γιατι επιθυμούμε να ανατρέψουμε τις διάφορες νοοτροπίες του παρελθόντος. Οι σκοποί και οι στόχοι μας απο αυτην την ενέργεια ειναι να βελτιώσουμε το εισόδημα του αγρότη και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας. Το εγχείρημα μας αυτο, ειναι φιλόδοξο αλλα ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, είπε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Γιάννης Κουλούρης.

O Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτην την πρώτη πανιόνια προσπάθεια για τον πρωτογενή τομέα, τόνισε οτι «όλοι παίρνουμε ένα μεγάλο φορτίο στην πλάτη μας και οφείλουμε να το σηκώσουμε. Δυσκολίες μπορει να υπάρξουν αλλα θα προσπαθήσουμε να τις ξεπεράσουμε με συννενόηση και καλη διάθεση».
Εκ μέρους του δήμου Ζάκυνθου, ο Νίκος Τσίπηρας, ανέφερε «Θα πρεπει να παντρέψουμε όλους τους τομείς της οικονομίας. Το Ιόνιο προϊόν εχει ταυτότητα. Οι θέσεις εργασίας και επιχειρήσεων που μπορούν να προκύψουν ειναι πολλές και σημαντικές. Προκειμένου. ομως να επιτευχθούν οι στόχοι μας πρεπει να βελτιώσουμε και την ποιότητα δίνοντας επιπλέον επιστημονικές γνώσεις στους αγρότες μας».Τελος υπογράμμισε οτι τα προϊόντα πρεπει να φτάσουν στο τραπέζι των επισκεπτών μας. Η σημερινή πρωτοβουλία ειναι πολυ σημαντική αλλα πρεπει να διέπεται και απο την ίση συμμετοχή όλων των νησιών μας.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκλογή του Δ.Σ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Το Δ.Σ  που αναδείχθηκε αποτελείται από τους: 
1. Σταμάτιος Γκίνης, Αν. Γενικός Δ/ντης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ως πρόεδρος
2. Σπυρίδων Θεοτοκάτος, Διευθυντής Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, με αναπληρώτρια την Ευγενία Τσέλιου, κτηνίατρο υπάλληλο της ΔΑΟΚ
3. Γεώργιος Σιγούρος, περιφερειακός σύμβουλος, με αναπληρωτή το Πέτρο Βισβάρδη, Διευθυντή Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου.
4. Σπυρίδων Μπόικος, αγρότης πρώην μέλος ΕΓΣΚ με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Αρμενιάκο, αγρότη, πρώην πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Άι Ματθαίου.
5. Χαρίλαος Βανδώρος, αγρότης Συνεταιρισμού Φακών Εγκλουβής με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο περιφερειακό σύμβουλο.
6. Από τα Επιστημονικά ιδρύματα: Μάρκος Αυλωνίτης με αναπληρωτή τον Αντώνιο Μουστάκα.
7. Από Επιμελητήρια και επιχειρήσεις: Κόττης Φώτιος από την “Σούλης - Χαϊκάλης και ΣΙΑ ΕΠΕ”, μέλος Επιμελητηρίου Ζακύνθου με αναπληρωτή τον Ιωάννη Παπαδόπουλο από τις “Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας”.
8. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ευάγγελος Κοντομίχης από το Δήμο Λευκάδας με αναπληρωτή τον Νικόλαο Τσίπηρα, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου.
9. Από τους αγροτικούς Συνεταιρισμούς: Ελεάνα Φαϊτα, γραμματέας του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κάτω Κορακιάνας, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Καλαφάτη, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης.