Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ για το « Εθνικό Ερείπιο» ή «Εθνική Ντροπή»

ΣΕΓΑΣ
07 Μαρτίου 2023 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο για το ΕΑΚΚ, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Άλσος» Γαρίτσας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο για το ΕΑΚΚ, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Άλσος» Γαρίτσας, κλήθηκε και μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ. Νίκος Μόσχος, ένας άνθρωπος που η προσφορά του στον αθλητισμό είναι ανεκτίμητη και ο οποίος χαρακτήρισε «Εθνικό Ερείπιο» ή «Εθνική Ντροπή» το ΕΑΚΚ και έχει 100% δίκιο. Οι γνώσεις του σε ένα χώρο που υπηρετεί περισσότερο από 50 χρόνια, είτε αρχικά σαν αθλητής, είτε μέχρι σήμερα σαν προπονητής δεν συγκρίνονται με κανενός άλλου. Ζητήσαμε από τον κ. Μόσχο να μας δώσει τις θέσεις της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας και να μας καταγράψει τα προβλήματα, τα αιτήματα του στίβου, έτσι ώστε για μια ακόμη φορά να γνωρίζει ο κόσμος που βρισκόμαστε. Και αυτό γιατί το άθλημα που έχει κάνει περήφανη στην Κέρκυρα έχει κυριολεκτικά ξεχαστεί, μόνο υποσχέσεις υπάρχουν αλλά τίποτε δεν γίνεται, ενώ τα προβλήματα είναι τεράστια.

Είχαμε άμεσα έγγραφη απάντηση και την παραθέτουμε:

Θετική ήταν η πρώτη συνάντηση των αθλητικών εκπροσώπων στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας «Το Άλσος» με κυρίαρχη συζήτηση, για την πλήρη εγκατάλειψη του ΕΑΚ Κέρκυρας. Αναφέρθηκαν εκτιμήσεις και προβληματισμοί για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Η τοποθέτηση μας ως ΣΕΓΑΣ που καλλιεργεί και αναπτύσσει το άθλημα του Στίβου στο Εθνικό Στάδιο, είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και επίλυση των προβλημάτων την τελευταία 20ετία και φυσικά με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα. Ο Στίβος των σημερινών 15 Πανελληνίων ρεκόρ και περισσοτέρων από 30 καταρρίψεων, του Παγκοσμίου ρεκόρ του Αρσένη Τσιμίνου, των Παγκοσμίων μεταλλίων του Φίλιππου Σγούρου και της Κων/νας Ρωμαίου, των Πανευρωπαϊκών μεταλλίων της Σπυριδούλας Καρύδη, του Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη, του Γιάννη Λέσση και των δεκάδων Βαλκανικών, Μεσογειακών μεταλλίων, προπονείται σε τραγικές συνθήκες στο Εθνικό Στάδιο που οφείλονται στην αναλγησία και αδιαφορία των Πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων της Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.
Δεν υπάρχει αύριο, ούτε το στείλαμε και περιμένουμε !!!

Αυτή την στιγμή νεολαία εκτροχιάζεται (και μην πείτε ότι δεν το αντιλαμβάνεσθε) και πρέπει να ληφθούν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα , όπως σας έχουμε αναφέρει.

1) Άμεση δημοπράτηση από την Περιφέρεια (όπως έχει εξαγγελθεί) του στεγάστρου πίσω από την κερκίδα του Σταδίου και επίστρωση με ταρτάν, που έχει κολλήσει σε μια προγραμματική σύμβαση !!!

2) Άμεση επιχορήγηση 50.000ευρώ από ΓΓΑ στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας, για την αγορά των 5 Φυσικών Εμποδίων, βαλβίδων αλμάτων, Μήκους - Τριπλούν και Επί κοντώ και άλλων υλικών, διότι κινδυνεύουν να αποκλεισθούν από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα οι αθλητές-ιες ενόψει των Σχολικών και των Διασυλλογικών Αγώνων, το συγκεκριμένο ποσό να εγκριθεί αποκλειστικά για τις άμεσες ανάγκες του Στίβου.

3) Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου (ταρτάν) του Σταδίου, αντικατάσταση των Σχαρών και της Περίφραξης.

4) Συνολικός εξοπλισμός σε αθλητικό υλικό για πλήρη εξοπλισμό του Εθνικού Σταδίου.
5) Ευπρεπισμός και αξιοποίηση των χώρων πέριξ της Περίφραξης, που είναι εγκαταλελειμμένοι προ 50ετίας και είναι επικίνδυνοι.

6) Αξιοποίηση του χώρου στα Προπύλαια 1500τ.μ. περίπου, που είναι θεμελιωμένος και στοίχισε 640.000ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και σήμερα είναι καλυμμένος με χώμα!!!

7) Συντήρηση του χλοοτάπητα με σπορά, λίπανση, πότισμα με μειωμένο τιμολόγιο κόστους από την ΔΕΥΑΚ.
Είναι βέβαιο ότι με ευαισθησία , με διεκδικήσεις και με πραγματικό και όχι υποκριτικό ενδιαφέρον, το « Εθνικό Ερείπιο» ή «Εθνική Ντροπή» μπορεί να γίνει Στάδιο Στολίδι.
Εμείς εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ και υπηρετώντας την Νεολαία και τον Αθλητισμό της Πατρίδας μας για περισσότερα από πενήντα χρόνια, είμαστε όπως πάντοτε κοντά σε κάθε Πολιτικό, θεσμικό και Κοινωνικό Εκπρόσωπο, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα για να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο ΕΑΚ Κέρκυρας και κύρια στο Εθνικό Στάδιο.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας
Νίκος Μόσχος

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια