Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστήριο σε Αστυνομία και επιστολή Βρούτση

ΣΕΓΑΣ
14 Μαρτίου 2024 / 14:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ η οποία ήταν παρούσα και στον αγώνα δρόμου «Ακρολοφιτών» έστειλε δημόσιο ευχαριστήριο στην Αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας για την βοήθειά της.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ η οποία ήταν παρούσα και στον αγώνα δρόμου «Ακρολοφιτών» έστειλε δημόσιο ευχαριστήριο στην Αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας για την βοήθειά της.

 

T.E ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Προς : Την Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας

 Η Τ.Ε ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας την ομάδα ΔΙΑΣ και το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, για την συνεργασία τους στην ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων Δρόμου «ΑΚΡΟΛΟΦΙΤΩΝ» που έγιναν στο Καβαλλούρι στις 3 Μαρτίου 2024.

 Η Αστυνομία για άλλη μια φορά συμμετείχε στην ασφαλή διεξαγωγή αθλητικών Αγώνων αλλά και Κοινωνικών δράσεων που έχουν σχέση με την προστασία και τον έλεγχο της Νεολαίας.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Λέσσης

 

Παράλληλα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι… ο αγώνας των ανθρώπων του στίβου για ανθρώπινες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις δεν σταματάει, με επίκεντρο βέβαια το ΕΑΚΚ όπου και είναι ο χώρος προπόνησης εκατοντάδων παιδιών, αυτών που φιλοδοξούν να φτάσουν στο Παγκόσμιο ρεκόρ του Αρσένη Τσιμίνου, σε ένα Παγκόσμιο χρυσό (Φ. Σγούρος) ή αργυρό (Κ. Ρωμαίου) ή ένα χρυσό ή ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πολλά παιδιά αναδείχθηκαν μέσα από τις προπονήσεις στο ΕΑΚΚ.

Ζητάνε τα σωματεία του στίβου τα αυτονόητα, την διόρθωση του ταρτάν που εδώ και 23 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, ζητάνε ένα σκέπαστρο που πολλοί το έταξαν και έχει μείνει στα λόγια, ζητάνε εξοπλισμό απαραίτητο για την προετοιμασία των παιδιών, ζητάνε ένα γραφείο να μπουν οι υπηρεσίες της ΤΕ ΣΕΓΑΣ και ανθρώπινα και καθαρά αποδυτήρια.

Τι πρέπει να κάνει η νυν διοίκηση του ΕΑΚΚ, τα αναφέρει σε μια επιστολή που τους έστειλε ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης, για τα αυτονόητα και την δημοσιεύουμε:

 

Η επιστολή Υπουργού κ. Βρούτση προς τα ΕΑΚ:

«Μετά από την εποικοδομητική συνάντηση μας στις 29/11/2023 και την ανάλυση των επτά σημαντικών μεταρρυθμίσεων που Θα αναβαθμίσουν σε όλους τους τομείς το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας, σας παραθέτω ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων για την αξιοποίηση της επιπλέον σημαντικής χρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα το 2024.

Κεντρική πολιτική του Υπουργείου Αθλητισμού αποτελεί η εξασφάλιση ασφαλών, σύγχρονων και βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει αποκλειστικά να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των νέων πόρων. Η εικόνα των μη συντηρημένων και εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Έχουμε χρέος, με απόλυτη διαφάνεια, να οδηγήσουμε τον Αθλητισμό μας στη νέα εποχή και όλοι μαζί, με συνέργειες και αφοσίωση στη αποστολή μας, να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη αυτό που του αξίζει. Σύγχρονα, ασφαλή και αναβαθμισμένα αθλητικά κέντρα.

Κύριο μέλημα των Επιτροπών Διοίκησης, στην προσεχή πρόταση κατάθεσης Προϋπολογισμού του έτους 2024, πρέπει να είναι η τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Επισημαίνεται, λοιπόν, ότι πρέπει να υλοποιηθούν λύσεις και έργα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων και τη σοβαρότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές, με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με προγραμματισμό ανά κατηγορία δαπάνης, για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που θα διαχειριστείτε.

Για τον λόγο αυτό παραθέτουμε ένα πλαίσιο δεσμεύσεων που πρέπει να τηρηθούν και υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα, ως κάτωθι:

1 Ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους:

Να εκδοθούν το ταχύτερο δυνατόν τα απαραίτητα πιστοποιητικά -πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας, με απαρέγκλιτο γνώμονα την ασφάλεια των αθλητικών χώρων, βάσει των δύο προϋποθέσεων, όπως από 01/09/2023 με Απόφασή μου ισχύουν.

2 Απόλυτη προσβασιμότητα ΑμεΑ στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις:

Να μεριμνήσετε για την πλήρη προσβασιμότητα., κατά 100%, αθλητών και αθλουμένων με αναπηρία (ΑμεΑ). Δυστυχώς, κάτι που είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα.

3 Σε συνέχεια του από 24/11/2023 εγγράφου, να τεθεί το χρονοδιάγραμμα και να περιγράφουν τα έργα που θα εκτελεστούν για τη βελτίωση, συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

 

Η σημερινή κατάσταση του ΕΑΚΚ στο χώρο που προπονούνται τα παιδιά του στίβου, το ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι ακατάλληλο, δεν χρησιμοποιείται ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια