Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λα. Συ.: "Για πόσο ακόμα θα παραμένει σφραγισμένο και εγκαταλελειμμένο το ΕΑΚΚ;"

ΕΑΚΚ
24 Ιανουαρίου 2024 / 13:28
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Τα χρόνια αιτήματά του αθλητικού κόσμου και όχι μόνο, για την κατασκευή του Σκεπάστρου, την επιφανειακή αντικατάσταση του ταρτάν, την προμήθεια αθλητικού υλικού και τον ευπρεπισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων παραμένουν ανικανοποίητα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων με επερώτηση της στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο ζήτημα του κλεισίματος του ΕΑΚΚ. Ακολουθεί το κείμενο της επερώτησης:

« Οι τραγικές συνθήκες άθλησης στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας συνεχίζονται. Σε ένα στάδιο που φέρει τα σημάδια της διαχρονικής εγκατάλειψης από Κυβερνήσεις, Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, οι αθλητές, οι προπονητές και οι γονείς συνεχίζουν να δίνουν μάχη για το δικαίωμα στον αθλητισμό, συνεχίζουν να φέρνουν μετάλλια κόντρα σε συνθήκες υπονόμευσης, συνεχίζουν να διεκδικούν σύγχρονους και ασφαλείς όρους άθλησης.

Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια έχουν εξαντληθεί σε δύο μεταχειρισμένα κοντέινερ, ένα για αποδυτήρια-τουαλέτα και ένα για Ιατρείο που και αυτό παραμένει κενό και δεν λειτουργεί!

Τα χρόνια αιτήματά του αθλητικού κόσμου και όχι μόνο, για την κατασκευή του Σκεπάστρου, την επιφανειακή αντικατάσταση του ταρτάν, την προμήθεια αθλητικού υλικού και τον ευπρεπισμό των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων παραμένουν ανικανοποίητα. Υπενθυμίζουμε, ότι γι αυτά τα ζητήματα ως Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε καταθέσει πλήθος επερωτήσεων κατά την προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά οι «υποσχετικές» δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα.

Αντί να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε ένα στάδιο παραδομένο χωρίς συντήρηση στη φθορά του χρόνου, τον Απρίλη του 2023,σφραγίστηκαν όλοι οι Χώροι του Εθνικού Σταδίου. Σήμερα μετά και την τελευταία απόφαση της πρώην Περιφερειάρχη, αποσφραγίστηκε προσωρινά και αποκλειστικά και μόνο, ο ανοικτός χώρος του γηπέδου και μόνο για προπονήσεις των αθλητών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους της υπ’ αριθμ. πρωτ. 27760/11845/03-04-2023 Ο.Ε. απόφασης της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η οποία συνεχίζει να ισχύει ως έχει, δηλαδή παραμένουν κλειστά, κτίσματα, κερκίδες και γραφεία.

Στο μεσοδιάστημα των αποφάσεων, όπως διαπίστωσε και η Επιτροπή ελέγχου, δεν έγινε καμία ουσιαστική παρέμβαση βελτίωσης, αποκατάστασης και επιδιόρθωσης των προβλημάτων που είχαν διαπιστωθεί δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά για τις προθέσεις των υπευθύνων λειτουργίας του ΕΑΚ Κέρκυρας.

 

Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

1. Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρετε προς τους υπεύθυνους (Υπουργό, Διοίκηση κ.α) για να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια και άμεσα το Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας.

2.Τι μέτρα θα πάρετε για να επιστρωθεί με ταρτάν, να αναγομωθεί ο Στίβος και να εξοπλισθεί με αθλητικό Υλικό το Στάδιο?

3.Γιατί σφράγισαν τον ανοικτό Στίβο, το κυλικείο και τα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ που δεν έχουν σχέση με την κερκίδα και είναι αυτοτελώς δομημένα ;

4. Τι μέτρα θα πάρετε για να κατασκευασθεί το περιβόητο σκέπαστρο, που έχουμε ψηφίσει και εγγράψει στους προϋπολογισμούς της ΠΙΝ;

 

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Νίκος, Μπαλού Αλεξάνδρα, Σοφός Παναγιώτης»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.