Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση και συζήτηση για το ΕΑΚΚ Ν. Μόσχου με την Σ. Σακοράφα

Ο κ. Νίκος Μόσχος με την κα Σοφία Σακοράφα από την περσινή της επίσκεψη (2023) στο ΕΑΚΚ
ΕΑΚΚ
10 Μαρτίου 2024 / 12:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πριν λίγες μέρες ο κ. Μόσχος συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα (άλλοτε είχε Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό), η οποία πέρσι είχε επισκεφτεί το ΕΑΚΚ και είχε δει από κοντά την τραγική κατάσταση που επικρατεί για τους αθλητές-τριες του στίβου

Ο στίβος είναι η ναυαρχίδα του Κερκυραϊκού αθλητισμού, το άθλημα με τις περισσότερες διακρίσεις σε Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και το άθλημα με τις πιο άθλιες στην Ελλάδα εγκαταστάσεις. 

Είναι γνωστός ο μεγάλος αγώνας που γίνεται από την πλευρά του στίβου με μπροστάρη τον κ. Νίκο Μόσχο (βαλκανιονίκη στον ακοντισμό και τεράστιο ΑΝΘΡΩΠΟ και προπονητή, με ανεκτίμητη προσφορά στη νεολαία), αγώνας για να γίνουν τα αυτονόητα, αλλά σε κάποιους δεν αρέσει, καλό όμως θα ήταν να τον ακούσουν και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν πράγματα μικρά σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, λειτουργικά όμως για τα εκατοντάδες παιδιά που ονειρεύονται ένα Παγκόσμιο ρεκόρ όπως του Αρσένη Τσιμίνου, μια Παγκόσμια πρωτιά όπως του Φ. Σγούρου, η ένα Παγκόσμιο ασημένιο όπως της Κωνσταντίνας Ρωμαίου, αλλά και μεγάλο αριθμό χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

 Πριν λίγες μέρες ο κ. Μόσχος συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα (άλλοτε είχε Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό), η οποία πέρσι είχε επισκεφτεί το ΕΑΚΚ και είχε δει από κοντά την τραγική κατάσταση που επικρατεί για τους αθλητές-τριες του στίβου. Για τη συνάντηση αυτή η ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας ενημέρωσε:

Δελτίο τύπου ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας

   Συνάντηση με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα είχε ο Τεχνικός Σύμβουλος κ.Νίκος Μόσχος κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου που έγινε στα Τρίκαλα.

    Η  κα Σακοράφα ζήτησε να πληροφορηθεί για την επίλυση των προβλημάτων του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας, ενόψει των Αγώνων Στίβου τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και των Σχολικών Αγώνων και μάλιστα της προκριματικής φάσης των Λυκείων που αποτελούν και στόχους πολλών μαθητών–τριων για την πιθανή απόκτηση μορίων και εισαγωγής τους  στις στρατιωτικές, αστυνομικές και Πανεπιστημιακές Σχολές.

   Η κα Πρόεδρος εξέφρασε για άλλη μια φορά τις ανησυχίες της και την απορία της καθότι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης έχει επιδείξει ενδιαφέρον  αλλά και υλοποίησε με άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις, τόσο της Γ.Γ.Α όσο και των Δήμων.

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών παρά μόνον σε ενέργειες δημιουργίας εντυπώσεων.

  Σημειώνεται ότι το Εθνικό Στάδιο παραμένει Σφραγισμένο περίπου ένα χρόνο, χωρίς να έχει γίνει τίποτε παρά μόνον περιφράξεις και λουκέτα, ενώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα  άμεσα κινητοποιήθηκαν οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων από την 1η Σεπτεμβρίου μετά τις οδηγίες του κ. Υπουργού παραδίδοντας τους  σταδιακά στην Νεολαία και τον Αθλητισμό.

  Υπενθυμίζεται με αίτημα του ΣΕΓΑΣ προς την Περιφέρεια και τον Υπουργό συνοπτικά ζητούνται τα παρακάτω:

  1.Αλλαγή ένταξης του Σταδίου από Γ1 επαγγελματικής χρήσης σε κατηγορία Α1,Α2 – Β1,Β2 ερασιτεχνικής χρήσης με μειωμένο αριθμό θεατών.

   2.Να διατεθεί ένα ποσόν για την συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών στα αποδυτήρια και τις αίθουσες εκγύμνασης.

   3.Να δοθούν προς χρήση το Γραφείο του ΣΕΓΑΣ και το κυλικείο που δεν έχουν κανένα πρόβλημα επικινδυνότητας και σχέση με την Κερκίδα.

   4.Να αλλάξει μορφή ο χλοοτάπητας με σπορά, λίπανση και συντήρηση ώστε να διεξάγονται και ερασιτεχνικοί αγώνες ποδοσφαίρου, με ορισμένο αριθμό θεατών όπως συμβαίνει σ΄ όλη την Ελλάδα.

   5.Να δημοπρατηθεί το Σκέπαστρο που υπάρχει συγκεκριμένο ποσό στην  Περιφέρεια.

   6.Να εγκριθεί και να ανακατασκευαστεί επιφανειακά το ταρτάν (retoping).

   7.Να διατεθεί ένα ποσό για άμεσες ανάγκες προμήθειας αθλητικού υλικού όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

   Απαιτούνται άμεσες ενέργειες από την Περιφέρεια και τον Δήμο με συνεργασίες, καθότι ο κ. Υπουργός έχει επιδείξει διάθεση και ευαισθησίες για την επίλυση των προβλημάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη των Χώρα που δυστυχώς στην Κέρκυρα δεν αξιοποιούν.

ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια