Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ την Τετάρτη 1η Νοέμβρη

Συνταξιούχοι
23 Οκτωβρίου 2023 / 12:26

«Η Κυβέρνηση δείχνει ακόμη μία φορά την αδιαφορία της απέναντι στους συνταξιούχους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας, μαζί με τα Σωματεία Δημοσίου – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ, καλεί όλους τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών, την Τετάρτη 1η Νοέμβρη, στην πρώην Νομαρχία, στις 11π.μ.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ενάντια στην κοροϊδία της Κυβέρνησης, κατόπιν των εξαγγελιών της για αυξήσεις των συντάξεων κατά 3%, όταν ο πραγματικός πληθωρισμός τρέχει γύρω στο 10%!

Η Κυβέρνηση δείχνει ακόμη μία φορά την αδιαφορία της απέναντι στους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υποφέρει τα τελευταία 13 χρόνια με περικοπές συντάξεων -κύριων κι επικουρικών- ενώ αρνείται να δώσει τα αναδρομικά και τα δώρα, παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια τσακίζει όλα τα εισοδήματα, τα ψίχουλα της αύξησης δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στα καύσιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Συνάδελφοι, πρέπει να το πιστέψουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ξεπεράσουν οι αγώνες μας κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα, σε όλους τους συνταξιούχους, τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται, δίχως προαπαιτούμενα.
  • Άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με Νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή Κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018, καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν ξανά αυτά που έχουν κλείσει και να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Παραμένοντας ευαισθητοποιημένοι μπροστά σε κάθε κοινωνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές εκατομμύρια συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο και ζητάμε:

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη που συνεχίζει κοστίζει χιλιάδες θύματα, μεταξύ των οποίων άμαχες γυναίκες και παιδιά.
  • Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και η βαρβαρότητα και να ιδρυθεί Παλαιστινιάκο κράτος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στην Ουκρανία, και απόσυρση των φρεγατών που έχουν σταλεί από την Κυβέρνηση στη Μέση Ανατολή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

στις 11:00, έξω από την πρώην Νομαρχία, για να σταματήσουν να διαλύουν τις ζωές μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ