Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι συνταξιούχοι καλούν τους νέους αυτοδιοικητικούς να πάρουν θέση για τα προβλήματά τους

Συνταξιούχοι
19 Οκτωβρίου 2023 / 17:56

«Ακρίβεια, ανύπαρκτες κοινωνικές υποδομές για την τρίτη ηλικία, τεράστιο το πρόβλημα της υγείας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ). Με πρωτοβουλία του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των  σωματείων ΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. Με στόχο το  συντονισμό και δράση στα προβλήματα που μας απασχολούν, τα οποία είναι πάρα πολλά.

Τα σοβαρότερα αυτών είναι, η ακρίβεια, αφού η σύνταξη κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που είναι η πλειοψηφία δεν φτάνει για να βγει ο μήνας, οι ανύπαρκτες κοινωνικές υποδομές για την τρίτη ηλικία, και το τεράστιο πρόβλημα της  υγείας.

Η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος, οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό  εξοπλισμό, ασθενοφόρα, κλπ οδηγούν όσους έχουν την δυνατότητα στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη και την πλειοψηφία του λάου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί να μπαίνει σε λίστες αναμονής που πολλές φορές τον οδηγούν στο μοιραίο.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα είναι το αποτέλεσμα  της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της υγείας που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρονιά από τις κυβέρνησης. Χορτάσαμε όλα τα χρονιά να  ακούμε μεγάλα λογία και υποσχέσεις από όσους κυβέρνησαν και τους τοπικούς εκπροσώπους τους.

Με αλλαγές προσώπων δεν αλλάζει η κατάσταση, το παραμύθι ότι αρνούνται να έρθουν στην Κέρκυρα γιατροί και νοσηλευτές έχει κοντά ποδάρια αφού τα προβλήματα του νοσοκομείου της Κέρκυρας αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας πρόσφατα είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις στην Σητεία, το Μεσολόγγι, την Ξανθή, το Αγρίνιο, το Ευαγγελισμό, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται που αντιμετωπίζει το θέμα της υγείας σαν εμπόρευμα. Καλούμε τους νέους αυτοδιοικητικούς να πάρουν θέση για όλα τα παραπάνω στο πλευρό του λάου.

Απαιτούμε την άμεση, κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με ταυτόχρονη βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών τους, τον ιατρικό εξοπλισμό του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, για να μην χρειάζεται η μεταφορά εκτός Κέρκυρας για περιστατικά  ρουτίνας που αντιμετωπίζονταν στην Κέρκυρα πριν 50 χρονιά.

Το επόμενο διάστημα θα παρθούν πρωτοβουλίες από τα σωματεία για την κοινή δράση με όλους τους τοπικούς φορείς με στόχο όχι μόνο να διεκδικήσουμε αλλά να επιβάλουμε λύσεις στα  προβλήματα μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ