Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
17 Οκτωβρίου 2023 / 10:28

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ την Πέμπτη 19/10/2023 στις 18:30 στο άγαλμα Γεωργάκη - Στηρίζουν τη διαμαρτυρία το Εργατικό Κέντρο, η Εκίνηση και το Μ-Λ ΚΚΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του Παλαιστινιακού λαού, καλούν ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ, την Πέμπτη  19/10/2023 στις 18:30 στο άγαλμα Γεωργάκη.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στηρίζουν η Εκκίνηση και Μ-Λ ΚΚΕ. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής, με όλα τα αναγκαία μέσα.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υποστηρίζουν το Ισραήλ!

Ο λαός της Παλαιστίνης, εδώ και 75 χρόνια, βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή, την πολιτική διακρίσεων και στέρησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 75 χρόνια, ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για ελευθερία και αυτοδιάθεση και θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά. 

Μόνο το 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 παιδιά από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από το Σάββατο, που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη, αφού οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως μέσα στις παλαιστινιακές πόλεις, διαλύοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, προαναγγέλλοντας  τον αφανισμό της λωρίδας της Γάζας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ εξήγγειλε τον πλήρη αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, κόβοντας το ρεύμα, το νερό και τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό αδιακρίτως από όλους τους Παλαιστίνιους. Τα απάνθρωπα αυτά μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν την ισοπέδωση της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία, ενώ επίκειται και χερσαία επιχείρηση.

 Η επιθετικότητα αυτή  του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Μετά από αιώνων διωγμούς, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα,  ο ισραηλινός λαός δικαιούται να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα, με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, σεβόμενος τα αντίστοιχα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί εύλογα και δίκαια  το δικαίωμα να έχει την ελευθερία του, τη δική του πατρίδα, το δικό του εθνικό κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα:

·         Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

·         Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

·         Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες  στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

·         Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι αλλά  και οι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και Ισραηλινοί διαφωνούντες, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

·         Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

 

Μ-Λ ΚΚΕ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη δεν αποτελούν ένα απρόσμενο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου. Οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν κιόλας την από αέρος ισοπέδωση της Γάζας με την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά των Παλαιστινίων, κηρύσσοντας κατάσταση πολέμου και προαναγγέλλοντας νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ έχει συμπαραστάτες όλες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις σε Αμερική και Ευρώπη, που αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σπεύδουν τώρα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να ενθαρρύνουν τη δολοφονική μανία των ισραηλινών φασιστών χαρακτηρίζοντας τις κτηνώδεις επιθέσεις τους «νόμιμη άμυνα». Το ίδιο πολιτικό αποτέλεσμα έχει και η τήρηση ίσων αποστάσεων (Ρωσίας, Τουρκίας) που καλούν σε αυτοσυγκράτηση και τις δυο πλευρές. Με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου καταδικάζοντας τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές δυνάμεις της Βουλής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 19/10, στις 18:30, στο Πλ. Γεωργάκη, προκειμένου να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και το μέλλον του ενάντια στην ξένη κατοχή.

Επί δεκαετίες ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, που οδήγησαν στην κλιμάκωση των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες. Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, συστηματικά σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού της Παλαιστίνης. Με εξοντωτικούς αποκλεισμούς στη λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και δολοφονίες αμάχων, με φυλακίσεις και εποικισμούς που επεκτείνουν την παράνομη κατοχή εδαφών, επιχειρούν να αφανίσουν τον Παλαιστινιακό λαό. Στεκόμαστε στο πλευρό του για να υπερασπιστεί την πατρίδα του με όποιο μέσο επιλέξει ενάντια στην βαρβαρότητα του κατοχικού στρατού του Ισραήλ και των ξένων συμμάχων του. Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης είναι δίκαιος απέναντι στα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά από το ισραηλινό κράτος και απειλούν την ύπαρξή του. Αυτό ακριβώς επιχειρούν να συσκοτίσουν όλα τα αστικά κόμματα και επιτελεία, που σε πλήρη ευρωνατοϊκή ευθυγράμμιση στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή και προσπαθούν να ξεπλύνουν τον αιματοβαμμένο σύμμαχό τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαών ενάντια στην καταπίεση και τη βία. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών με την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» σε ρόλο συνοδείας αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

• Να αποσυρθεί η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή.

• Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

• Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ

• Αναγνώριση ΤΩΡΑ του Παλαιστινιακού Κράτους. 

ΦΩΤΟ: FB