Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων Κέρκυρας: Τα αιτήματά τους (video)

Συνταξιούχοι
04 Απριλίου 2023 / 11:57

Σημεία αιχμής η καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα και η άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παλιά νομαρχία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης συνταξιούχοι της Κέρκυρας, ζητώντας να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων αλλά και η αποκατάσταση όλων των περικοπών.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που κήρυξαν Ομοσπονδίες και Σωματεία συνταξιούχων με πρόταγμα, τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα, η άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά και οι αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού αποτελούν μεταξύ άλλων τα σημεία αιχμής.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Κέρκυρας, ΟΑΕΕ και Δημοσίου, ενώ την διαμαρτυρία υποστήριξαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης, οι υποψήφιοι βουλευτές στην Κέρκυρα με το ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού και Γιώργος Κουλούρης και από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ η Μαρία Δρυ, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣΥ Μπάμπης Χαραλάμπους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ